Dodon refuză să participe la Summitul Parteneriatului Estic de la Bruxelles: Nu vreau să fiu pus în acelaşi coş cu Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon a anunţat marţi, 31 octombrie, în cadrul unui interviu oferit pentru agenţia de presă rusă TASS, că nu va merge la Summitul Parteneriatului Estic de la Bruxelles, preconizat pentru 24 noiembrie, pentru că nu-l bucură perspectiva de a fi pus „în acelaşi coş cu Ucraina”.

Igor Dodon a menţionat că nu se împotriveşte cooperării cu UE, însă nu ar vrea „ca poporul nostru să fie pus în situaţia de a alege între Vest şi Est, transformându-ne în carne de tun a jocurilor geopolitice”.

„Pe mine nu mă bucură perspectiva de a mă afla în acelaşi coş cu Ucraina, care se confruntă cu un conflict militar în Donbas, aşa precum se planifică la Summitul Parteneriatului Estic din Bruxelles. De aceea, eu acolo nu voi merge”, a declarat Igor Dodon pentru TASS.

Preşedintele a mai adăugat că nu exclude că va iniţia un referendum consultativ pe subiectul vectorului extern, dacă guvernarea va încerca să introducă în Constituţie sintagma „Integrarea europeană” ca vector de dezvoltare al Republicii Moldova.

„Conform tuturor sondajelor, în ultimii ani numărul celor care pledează pentru integrarea europeană a scăzut de două ori, de la 70% la 38%”, a precizat şeful statului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite