Dodon: Riscuri pentru aprovizionarea cu gaze şi energie electrică nu sunt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile moldoveneşti sunt optimiste că, şi după 1 ianuarie, gazul rusesc va ajunge în Moldova prin Ucraina. În cadrul unui briefing de presă susţinut luni, 16 decembrie, Igor Dodon a menţionat că discuţiile la acest subiect practic sunt încheiate. În acelaşi timp, Moldova are semnate contractele necesare pentru un eventual scenariu alternativ, transmite IPN.

„Începând cu 1 ianuarie riscuri pentru aprovizionarea cu gaze şi energie electrică pentru Republica Moldova nu sunt”, a dat asigurări şeful statului.

În altă ordine de idei, Igor Dodon a anunţat că marţi, la Chişinău, va avea loc un forum economic, la care va participa şi conducerea de vârf a ţării. Subiectul este climatul economic şi investiţional.

Amintim că lidera PAS, ex-premierul Maia Sandu, susţine că „impotenţa guvernului lui Dodon ne poate lăsa fără căldură şi energie electrică pe timp de iarnă”. Maia Sandu a afirmat că au mai rămas doar trei săptămâni până la sfârşitul anului, iar „în lipsa unui acord între Ucraina şi Federaţia Rusă pe tranzitul gazelor naturale, există riscul să îngheţăm în ianuarie”.

Şi liderul PPDA, Andrei Năstase, a afirmat că Republica Moldova ar putea rămâne în plină iarnă fără gaze şi energie electrică, din cauza că Federaţia Rusă şi Ucraina încă nu au o înţelegere c privire la tranzitul de gaze pe teritoriul Ucrainei, iar Guvernul de la Chişinău nu are o soluţie pentru acest scenariu. În acest context, politicianul a spus că Blocul ACUM îşi rezervă dreptul să declanşeze proteste masive.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite