Politică

articolul anterior articolul urmator

Dodon: România nu a reuşit să corupă moldovenii, chiar dacă a dat bani grei. Politica unionistă s-a limitat la coruperea elitelor politice

6
14 Jun 2017 01:12:55
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Igor Dodon a mulţumit României pentru ajutorul financiar acordat Republicii Moldova pe parcursul mai multor ani. Pe de altă parte, preşedintele sugerează că sprijinul oferit de Guvernul român ascunde în spate anumite interese obscure, care însă nu s-au dovedit a fi eficiente în atingerea scopurilor unioniste ale Bucureştiului, deşi ar fi dat Chişinăului sume mari de bani.

„În ceea ce priveşte ajutorul românilor sau altora: Noi salutăm oricare ajutor. Cât de eficient este pentru ei (românii) din punct de vedere politic a arătat şi sondajul de astăzi, majoritatea cetăţenilor se consideră moldoveni şi vorbesc limba moldovenească, iar toată politica unionistă din ultimii 25 de ani s-a limitat la ceea că au corupt elite politice, însă nu au reuşit şi poporul (Moldovei) să-l corupă. Asta în pofida faptului că ei dau bani grei. De aceea, eficienţa din punct de vedere a intereselor lor, dar acolo sunt interese obscure, evident, este foarte joasă”, a declarat Igor Dodon într-o ediţie specială la postul de teleiziune NTV-Moldova de marţi, 13 iunie.

De menţionat că Dodon a oferit acest răspuns după ce jurnalista a afirmat că ajutorul României este eficient în Republica Moldova, referindu-se la reparaţia grădiniţelor din bani româneşti, etc., şi l-a întrebat pe şeful statului dacă şi Rusia planifică să implementeze la Chişinău proiecte sociale.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

adin
14.06.2017, 07:06:42

" l-a întrebat pe şeful statului dacă şi Rusia planifică să implementeze la Chişinău proiecte sociale. " Rusia nu face coruptie de sumjugare a tarilor libere prin mituire cu bani

-1 (1 vot)
dragon dan
14.06.2017, 07:21:11

Ești copilul bufonului?!

+1 (1 vot)
Coco
14.06.2017, 09:41:41

dacă şi Rusia planifică să implementeze la Chişinău proiecte sociale Pai, nu a dat Transnistriei gaze de 7 miliarde, poate nu chiar ca ajutor. Las' ca va avea grija dodoul sa plateasca insamantand toata suprafata arabila a RM cu fasole.

+1 (1 vot)
jan11
14.06.2017, 11:25:18

Adin-Daca nu va plac banii romanilor de ce nu-i refuzati mai ivane?Ar fi foarte simplu sa spuneti:Bai romanilor,noi nu vrem banii vostri cu miros de UE,nu vrem sa fim corupti de voi,preferam sa facem foame si sa primim salariile cu o intarziere de un an sau mai mult.Vai de capu' vostru de aiuriti.

+1 (1 vot)
Andrei Tirighie
14.06.2017, 12:26:39

până la urmă, ajutoarele românilor pentru locuitorii dintre prut și nistru sunt ajutoare umanitare, nu trebuie să ne pară rău că le dăm. sunt unii care chiar se bucură atunci când ajută o ființă, umană sau neumană și nu așteaptă recunoștință sau vorbe bune și nici o mârâială nu-i supără. adică ajută așa, că au un suflet bun.

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările