Dodon spune de ce procurorii trebuie să discute cu Veaceslav Platon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon

Igor Dodon susţine că Veaceslav Platon este „foarte deştept în tot felul de scheme” şi, în opinia sa, de economist, Platon este foarte periculos pentru securitatea statului. „Eu îmi exprim propria opinie, nu în calitate de preşedinte, ci în calitate de economist. Dar faptul că nu este un sfânt este indiscutabil, a participat în diverse scheme.

Însă procurorul spune că el nu a fost implicat în furtul miliardului”, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii „Preşedintele Răspunde”.

„Eu nu sunt procuror şi nici judecător. El acum este închis pentru dosarul furtului miliardului şi este unul dintre martorii care poate descrie tot lanţul faptelor şi poate oferi dovezi concrete pentru învinuirea lui Plahotniuc, Candu, Şor şi restul lanţului. Deci, trebuie sau nu să colaborăm cu el în această situaţie?”, a întrebat şeful statului.

În opinia sa, procurorii trebuie să facă uz de această situaţie pentru a discuta cu Platon, pentru a clarifica dosarul cu privire la frauda bancară. Pe alte capete de acuzare în care este vizat Platon, dosarul trebuie desjucat. „Fiecare trebuie să răspundă pentru vorbele  şi faptele sale. În închisoare trebuie să stea pentru faptele săvârşite, nu pentru un nene oarecare. Din ce spune procurorul, reiese că (Platon) stă pentru faptele făcute de altcineva”, a notat Igor Dodon, citat de IPN.

Preşedintele a mai spus că Veaceslav Platon şi Vlad Plahotniuc au lucrat cândva împreună, iar acum unul vrea să dea depoziţii despre celălalt şi în acest sens, procurorii trebuie să-şi facă treaba.

Veaceslav Platon a fost reţinut în iulie 2016, fiind ulterior condamnat la 30 de ani de închisoare pentru escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari. Pe 18 mai anul curent, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a anunţat că dosarul în privinţa cetăţeanului Veaceslav Platon a fost falsificat în totalitate şi în acest sens va fi iniţiată procedura de revizuire a sentinţei. Totodată, el a declarat că unul dintre principalii beneficiari ai furtului miliardului este Vlad Plahotniuc.

https://www.ipn.md/ro/igor-dodon-explica-de-ce-crede-ca-procurorii-trebuie-7965_1074010.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite