Dodon spune că Rusia va oferi gratuit un avion pentru a transporta echipamentele din China, în timp ce o companie română ar fi cerut 500 mii de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon susţine că s-a înţeles cu Federaţia Rusă ca Republicii Moldova să-i fie oferit un avion de mari dimensiuni, pentru transportarea vizierelor, măştilor de protecţie, medicamentelor etc. din China în Republica Moldova.

Preşedintele susţine că avionul va fi oferit gratuit Chişinăului, iar capacitatea de transportare a acestuia este de până la 100 de tone. 

Igor Dodon a accentuat că autorităţile s-au interesat care este situaţia privind tarifele în cazul transportării echipamentelor din China în Republica Moldova, iar o companie privată din România ar fi propus serviciile sale contra sumei de 500 mii de euro.

„E bine că Federaţia Rusă a fost de acord să ne dea gratuit un avion. Ştiţi cât costă unul acum? Românii ne-au propus cu jumate de milion de euro, o companie română, nu Guvernul”, a spus Dodon în emisiunea sa „Preşedintele răspunde”.

Premierul Ion Chicu a explicat, pe pagina sa de Facebook, de ce vizierele pentru medici ce urmau să ajungă din China în Republica Moldova aşa şi nu au mai ajuns în ţară. Prim-ministrul susţine că Chişinăul s-a înţeles cu o companie chineză privind achiziţionarea şi livrarea vizierelor, însă totul „dispare pe drum”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite