Dodon, supărat pe Maia Sandu şi Andrei Năstase: Când va fi distrus un alt teren de joacă pentru copii, anume acestor „eroi” ar trebui să li se ceară socoteală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Igor Dodon este supărat pe preşedintele PAS, Maia Sandu, şi liderul PPDA, Andrei Năstase, pentru faptul că au boicotat referendumul de duminică, 19 noiembrie, de revocare din funcţie a primarului general de Chişinău. Şeful statului consideră că „atunci când va fi distrus un alt teren de joacă pentru copii sau va mai apărea o nouă construcţie ilegală în parc, anume acestor „eroi” ar trebui să li se ceară socoteală”.

„Toţi „laurii” pentru rezultatul boicotului îi revin Maiei Sandu şi lui Andrei Năstase, care, din motive neclare, nu se grăbesc să-şi asume acest rezultat şi care, deocamdată, mai au (au avut) susţinere în Chişinău”, a declarat Igor Dodon marţi, 21 noiembrie, pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele a menţiont că nu locuitorii simpli ai Chişinăului se fac responsabili de eşecul referendumului, dar PAS şi PPDA. Cu toate că şi PD, PL, dar şi alte partide politice au boicotat referendumul, Dodon susţine că ceilalţi „nu au în Capitală susţinerea necesară, iar ratingul lor oscilează în limita erorii statistice”.

Tot în acest context, şeful statului a lăudat munca depusă de către socialişti.

„Au desfăşurat, practic, de sine stătător, o activitate amplă privind organizarea şi desfăşurarea referendumului la Chişinău – au colectat peste 80 de mii de semnături, au trecut prin toate bătăliile de prin toate instanţele de judecată, au organizat o blitz-campanie electorală, bătând la uşile a zeci de mii de apartamente, desfăşurînd mii de întrevederi cu locuitorii municipiului în curţile blocurilor, dar şi în cadrul a diverse organizaţii, distribuind sute de mii de materiale de agitaţie”, a precizat Igor Dodon.

El a mai adăugat că în rezultatul acestor acţiuni „majoritatea electoratului de centru-stânga (cu excepţia a câteva zeci de mii de bugetari, pe care i-a oprit resursa administrativă) s-au prezentat la secţiile de votare”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite