Dodon susţine că avea dreptul să-şi filmeze emisiunea sa în Ambasada de la Moscova: Sunt fost şef de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon a filmat una din emisiunile sale online în Ambasada de la Moscova, fapt ce a stârnit mai multe critici, inclusiv reacţia MAE.
Igor Dodon a filmat una din emisiunile sale online în Ambasada de la Moscova, fapt ce a stârnit mai multe critici, inclusiv reacţia MAE.

Fostul preşedinte al Republicii Moldova Igor Dodon a explicat de ce el a avut posibilitatea şi dreptul de a-şi filma una din emisiunile sale de vineri inclusiv în Ambasada Republicii Moldova de la Moscova.

Igor Dodon a declarat că este deţinător al unui paşaport diplomatic şi că este şi fost şef de stat. De aceea, potrivit lui, misiunile diplomatice moldoveneşti „sunt obligate să-l ajute când este nevoie”.

Igor Dodon a afirmat că cei care l-au criticat pentru faptul că şi-a filmat emisiunea în Ambasadă au vrut în aşa fel să şteargă reuşitele lui în ceea ce priveşte obţinerea vaccinului rusesc Sputnik V. (În urma vizitei lui Igor Dodon la Moscova, autorităţile ruse au promis o donaţie de 180.000 de doze de vaccin pentru Republica Moldova).

Dodon s-a arătat indignat că cei care îl critică acum nu au avut o poziţie similară şi atunci când spaţiile din sediul Ambasadei de la Moscova erau date în chirie diferitor agenţi economici sau când Ambasada oferea contra cost numere diplomatice unor oameni de afaceri.

„Atunci aţi tăcut, dar acum aţi devenit mari patrioţi?”, a spus Igor Dodon într-o nouă emisiune online.

Precizăm că Ministerul de Externe de la Chişinău a comunicat că instituţia „nu a recepționat o solicitare privind realizarea unui vlog la sediul Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă”. 

„MAEIE s-a autosesizat din materialul video publicat pe rețelele sociale și a solicitat explicațiile de rigoare de la misiunea noastră diplomatică de la Moscova. Este binecunoscut faptul că serviciul diplomatic este în afara polemicilor politice. Lucrăm în serviciul cetățenilor Republicii Moldova”, se spune într-un comunicat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite