Dodon susţine că PAS pregăteşte un scenariu pentru a nu-i permite să participe la prezidenţiale. Litvinenco: Dodon este un mincinos ordinar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon

Igor Dodon a declarat vineri, 10 iulie, că Partidul Acţiune şi Solidaritate, ar pregăti un scenaiu, alături de grupul Pro Moldova şi fracţiunea Partidului Şor, prin care dânsul să nu fie acceptat în cursa electorală pentru alegerile din 1 noiembrie curent. Deputatul PAS Sergiu Litvinenco a negat aceste acuzaţii si a menţionat că Igor Dodon „este un mincinos ordinar”.

„Deputaţii Dvs, doamna Maia Sandu, deja discută cum să blocheze participarea lui Dodon la prezidenţiale. Fac scenarii cu CCM, ca cineva să scrie la CCM ca Dodon să nu fie admis. Eu încă nu am spus că particip, dar voi deja vă temeţi, vă tremură pantalonii. Eu ştiu, doamna Maia Sandu, că Dvs sunteţi pentru luptă cinstită, corectă, dar de ce vreţi să mă scoateţi din campanie? Întrebaţi-l pe Grosu, pe Litvinenco. Ei discută cu deputaţii de la Şor, Candu şi PDM, cum să limiteze dreptul lui Dodon de a participa la prezidenţiale. Băieţi, eu încă n-am decis că particip, dar voi deja vreţi să mă blocaţi. Maia Sandu, care vrea să arate foarte sfântă, prin aşa instrumente vrea să lichideze participarea unui concurent de care se teme”, a declarat Igor Dodon la emisiunea „Preşedintele răspunde”.

De partea cealaltă, într-o postare pe Facebook, deputatul PAS Sergiu Litvinenco spune că Igor Dodon „este un mincinos ordinar”.

„În primul rând, discuţii cu unii membri ai partidului lui Candu şi Şor au loc doar pe domeniile de activitate ale Comisiei juridice din care facem parte şi exclusiv cu privire la proiectele care se examinează acolo. Deci, categoric nu am avut şi nu voi avea vreo discuţie despre ceea ce spune Dodon. Între altele, e chiar nostim să vezi de la unul despre care se spune că a luat ”geantă” de la Şor şi ”kuliok” de la Plahotniuc cum te învinuieşte de aşa ceva. Pe de altă parte, Dodon se teme să nu fie scos din cursă, fiindcă el a făcut asta mereu cu concurenţii săi”, a afirmat Litvinenco. 

Deputatul consideră că „Dodon va pierde Preşedenţia din cauza că a ruinat populaţia, a ridicat preţurile, este un mincinos patologic şi este un factor de destabilizare în ţară. Şi va fi învins nu ”la mustaţă”, ci cu o diferenţă semnificativă”. 

„În cadrul unui scrutin liber şi corect o pierdere zdrobitoare îi este garantată. Şi în acest caz el nu doar că va fi plecat din politică pentru totdeauna, ci va fi diferit unei justiţii corecte care îl va întreba despre toate fărădelegile pe care le-a comis de-a lungul timpului. Exact aşa cum au păţit alţii în ţările vecine”, a conchis parlamentarul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite