Politică

articolul anterior articolul urmator

Dodon: Unirea înseamnă război civil. Nu va mai trece ca în 1918, când aţi stat cu mitralierele şi aţi impus Sfatului Ţării să voteze unirea VIDEO

100
1 Feb 2018 23:59:51
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Igor Dodon le-a transmis un nou mesaj celor care pledează pentru unirea Republicii Moldova cu România. Preşedintele moldovean a accentuat că vrea să fie foarte clar pentru toţi: „Unirea înseamnă război”. Şeful statului a precizat că procesele unioniste nu vor mai trece ca în 1918, când România ar fi stat cu mitralierele şi ar fi impus Sfatului Ţării să voteze unirea.

„Eu vreau să spun un lucru foarte clar: Unirea înseamnă război civil şi eu nu mă tem de aceste lucruri, vreau să fie spus foarte clar. Noi, moldovenii, băştinaşii acestei ţări, stataliştii, nu o să permitem cuiva, o să utilizăm toate căile legale, iar dacă o să vă vârâţi ilegal o să o primiţi ilegal înapoi şi nu o să permitem lichidarea statalităţii Republicii Moldova. Dacă credeţi că asta e anul 1918 când aţi stat cu mitralierele şi aţi impus Sfatului Ţării să voteze, nu va trece. E altă situaţie şi altă conjunctură politică şi noi suntem alţii, cei de pe loc”, a declarat Igor Dodon joi, 1 februarie, la emisiunea „Acces direct” de la NTV Moldova.

Potrivit şefului statului, cele mai grele perioade din istoria contemporană a Republicii Moldova au fost legate anume de tendinţele unioniste. 
 
„Începutul anilor 90, când am avut probleme în Găgăuzia şi a fost creată Republica Găgăuzia. Am avut războiul pe Nistru, care a avut loc exact cu astfel de mesaje, când la Chişinău unii voiau unirea cu România, când strigau că minorităţie trebuie să plece de aici, când s-au început conflictele interetnice şi am ajuns la ce? La război. Poate cineva intenţionat provoacă acest lucru. Poate celor de la guvernare le este convinabil un astfel de scenariu, pentru că ei înţeleg că pierd alegerile”, a menţionat preşedintele.
 
Dodon a adăugat că este dispus oricând să iniţieze un referendum, în cadrul căruia populaţia ar fi consultată asupra subiectului privind unirea cu România, însă s-a arătat convins că guvernarea nu va permite desfăşurarea unui asemenea plebiscit, pe motiv că înţelege că majoritatea cetăţenilor vor vota împotriva unirii. 
 
De la minutul 39:00

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

100 Comentarii

Iosif Beltic
2.02.2018, 01:18:58

buna! romanii au fost niste lasi cu Maramuresul de Nord si cu Transnistria. daca s-au multumit cu putin sau daca au facut bine e greu de spus, dar la dorinta de unire trebuia sa fie auzita si din transnistria si din Maramuresul de Nord. domnu' Dodon nu cunoaste istoria, el se invecineaza cu cazacii, cu tatarii, dupa cunostiintele lui rusii sunt la Moscova, Siberia e impartita in mai multe state, japonezii au toate insulele. domnu' Dodon are insa dreptate in prvinta unirii, in 2017 republica Teleorman a primit cat judetele din Moldova. numai bine!

0 (18 voturi)
Sima Cornelia
2.02.2018, 08:02:59

asa DODON latra latra..nu te lasa....latra poate te aude cineva

+16 (20 voturi)
ion popescu
2.02.2018, 08:05:01

In 1918 existau mitraliere ?? !!

+5 (15 voturi)
Enzo Paoletti
2.02.2018, 08:12:45

Existau de la sfirsitu sec. XIX..

-5 (19 voturi)
Constantin Dan
2.02.2018, 08:13:30

Deja bufonul a ajuns un caz medical,probabil că atunci când se află în Rusia frații lui îi prepară ceva și îi pun în mâncare sau băutură combinate cu tratament psihiatric!

+12 (18 voturi)

Vezi toate comentariile (100)