Politică

articolul anterior articolul urmator

Dodon şi Voronin au semnat acordul privind crearea unui bloc electoral PSRM-PCRM, care va apăra identitatea şi limba moldovenească

6
12 May 2021 16:00:09
Autor: Iurii Botnarenco

Liderul Socialiştilor, Igor Dodon, şi liderul Comuniştilor, Vladimir Voronin, au semnat miercuri, 12 mai, acordul privind formarea unui bloc electoral între PCRM şi PSRM pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, care se va numi „Blocul Electoral al Socialiştilor şi Comuniştilor”.

Igor Dodon a justificat necesitatea creării acestui bloc prin faptul că „suveranitatea Republicii Moldova este în pericol, iar interesele poporului moldovenesc sunt subordonate intereselor altor ţări, inclusiv planurilor de transformare a teritoriului ţării noastre în câmp de manevre militare.” 

„Factorii străini, cu ajutorul instrumentelor lor politice de la Chişinău, vor să impună cetăţenilor un set de pseudo-valori, anti-familie, anti-creştine, improprii naţiunii noastre. De asemenea, se urmăreşte lichidarea identităţii moldoveneşti, inclusiv prin interzicerea limbii moldoveneşti. Se urmăreşte transformarea ţării noastre într-o colonie, care să devină o sursă de forţă de muncă ieftină, pământ ieftin vândut străinilor etc”, a scris Igor Dodon pe Telegram.
 
Igor Dodon a spus că „membrii Consiliului Republican au fost unanimi în opinia privind necesitatea unificării forţelor politice patriotice capabile să învingă în alegeri şi să asigure o guvernare profesionistă, responsabilă, cu experienţă, în interesul cetăţenilor ţării şi nu în folosul altor forţe străine.” 

„Astfel, au fost salutate acţiunile conducerii PSRM în vederea creării unui bloc electoral cu alte partide stataliste, în special cu PCRM”, a adăugat Dodon.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Ce ar spune Isus
12.05.2021, 16:02:43

'Limba moldoveneasca' lol. Eventual dialectul moldovenesc al limbii romane. Nu ca ne-ar deranja cu ceva sa va luati catrafusele, sa terminati cu milogirea dupa pasapoarte romanesti si ajutoare, si sa vorbiti doar ruseste, ca nu trebuiti nimanui oricum, stat esuat ce sunteti.

0 (2 voturi)
Prudent
12.05.2021, 16:17:23

Dar tu nu vezi că aceștia doi nu sunt moldoveni? Atât Dodon cât și Voronin sunt nume 100% rusești.

+2 (2 voturi)
Coco
12.05.2021, 16:41:41

Dupa nume nu-s moldoveni, dar altfel is moldoveni ramura mankurti. Pe Voronin se vede cel mai clar efectul Stokholm.

+2 (2 voturi)
Ce ar spune Isus
12.05.2021, 16:42:46

Nu mai stiu ce-i acolo in RM... de ani si ani de zile aud doar lucruri anti-romanesti, amenintari, huiduieli, istorii rescrise, pe de o parte, si cereri de pasapoarte etc pe de alta parte. La un moment dat se mai satura omu. Gata, ajunge! Lasati-ne in pace daca tot urati atat de mult Romania.

-1 (1 vot)
Prudent
12.05.2021, 17:31:29

Voronin și Dodon este reprezentant al ocupantului. Ce vrei să auzi de la ei? Rusia și-a relocat sute de mii de cetățeni acolo cu scopul de înlocui populația băștinașă. O parte din populația băștinașă fusese deportată, alta a fost omorâtă prin foame între anii 46-47. Populația băștinașă nu prea a avut pe cine să aleagă în anii precedenți deoarece cei pro vest erau cu Ponta(șefii săi sau la fel de corupți) și mulți renunțau să meargă la vot. Acum lucrurile se schimbă.

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările