Doi procurori vor investiga pretinse acţiuni ilegale ale procurorului general interimar, Dumitru Robu, după ce acesta a fost surprins numărând mii de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Robu, procuror general interimar
Dumitru Robu, procuror general interimar

Doi procurori de la Procuratura Anticorupţie vor investiga pretinse acţiuni ilegale ale procurorului general interimar, Dumitru Robu. Este vorba despre Vasile Plevan şi Ina Frunză Bargan, ambii desemnaţi de Consiliul Superior al Procurorilor, transmite IPN.

Procurorul Vasile Plevan a fost desemnat ca urmare a unei adresări depuse de către avocatul Igor Hlopeţchi, care apără interesele lui Ruslan Popov, adjunctul procurorului general (suspendat). Examinarea sesizării depuse a avut loc cu uşile închise, la propunerea preşedintei CSP, Angela Motuzoc. Ultima a motivat prin „faptul că sunt subiecte ce ţin de urmărirea penală care este desfăşurată în privinţa lui Ruslan Popov”.

Iar procurorul Ina Frunză Bargan a fost desemnată să investigheze pretinse acţiuni ilegale ale procurorului general interimar, invocate de către activistul Veaceslav Valico. Acesta s-a referit la imaginile video distribuite recent în spaţiul online, în care apare Dumitru Robu numărând o sumă de bani. Potrivit lui, este o situaţie cu suspecţii de corupţie.

Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a comentat imaginile video în care a fost surprins cum numără o sumă mare de bani. El neagă că a fost vorba despre luare de mită cu scopul de a-l scuti de închisoare pe un funcţionar public.

Dumitru Robu a confirmat autenticitatea imaginilor video, însă susţine că nu a fost vorba despre luare de mită, ci despre vânzarea unui automobil, care aparţinea cumnatului său şi care i-a încredinţat vânzarea autovehiculului pe motiv că se afla peste hotare.

Robu a declarat că acţiunea s-a petrecut în vara anulului 2020, iar dânsul a primit pentru vânzarea maşinii o sumă de 10.000 de euro, bani care ulterior i-a transmis cumnatului său.

„Acţiunile din ultima perioadă, intervenţiile în forţă asupra mai multor persoane corupte, activizarea investigaţiilor în cazurile de rezonanţă sporită, iniţiativele de extrădare a mai multor figuranţi pe dosare de corupţie, spălare de bani şi altele, nu au lăsat indiferenţi pe cei care au înţeles că tragerea lor la răspundere penală este inevitabilă. În vederea compromiterii imaginii mele şi a acţiunilor întreprinse de către procurori în ultima perioadă în domeniul combaterii corupţiei, în disperare se încearcă de a manipula opinia publică prin utilizarea reţelelor de socializare şi a surselor media. Nu este un procedeu nou şi destul de previzibil în special în condiţiile actuale de disconfort total pentru cei corupţi”; a spus Robu.

Amintim că, joi dimineaţă, pe adresa redacţiilor de presă a fost trimis un material video, în care Dumitru Rubu este surprins luând o presupusă mită.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite