Dorin Chirtoacă: Astăzi, cu adevărat, se va decide soarta Republicii Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Astăzi, cu adevărat, se va decide soarta Republicii Moldova. Fie vom avea o soartă nouă cu toţii – o soartă bună, luminoasă, fie vom rămâne în ceaţa asta, care şi astăzi dimineaţă a cuprins toată Moldova”. Este declaraţia, după ieşirea de la urne, a preşedintelui Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, care a participat în primul tur de scrutin, fiind candidat înaintat de Blocul electoral Unirea, transmite IPN.

Dorin Chirtoacă a menţionat că a vorbit cu membrii Biroului electoral al secţiei de votare unde şi-a exercitat dreptul la vot şi că aceştia i-au spus că niciunul nu s-a îmbolnăvit de COVID-19 după primul tur. Potrivit lui Chirtoacă, acest lucru dovedeşte că, dacă sunt respectate regulile – mască, dezinfectant – alegeri pot fi organizate. „De aceea, cu curaj veniţi la vot! Nu aveţi frici de virus, pentru că măsurile de protecţie ne ajută”, a notat liderul PL.

Acesta a mai spus că oamenilor nu trebuie să le fie frică de eventuale ciocniri, despre care s-a manipulat în ultimele două săptămâni. Or aceste minciuni pot fi oprite prin participarea să vot, a subliniat liderul PL.

Secţiile de votare sunt deschise de la ora 07.00 până la ora 21.00. În al doilea tur de scrutin se consideră ales candidatul care a obţinut cel mai mare număr de voturi, indiferent de numărul alegătorilor care au participat la alegeri. În caz de paritate de voturi, se consideră ales candidatul care a obţinut cel mai mare număr de voturi în primul tur de scrutin.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite