Dorin Chirtoacă va candida pentru funcţia de primar de Chişinău, în alegerile din 20 octombrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ex-primarul de Chişinău, Dorin Chirtoacă, a anunţat că va candida din nou pentru şefia Capitalei în cadrul alegerilor locale din 20 octombrie. În cazul unei victorii, acesta ar urma să fie al patrulea mandat pentru Dorin Chirtoacă.

Dorin Chirtoacă a declarat, pentru ProTV Chişinău, că are şanse să obţină victoria în aceste alegeri. Liderul PL consideră că a fost ilegal scos din funcţie în 2017 şi că a fost împiedicat să-şi ducă proiectele până la capăt.

Partidul Liberal a decis duminică, 14 iulie, în cadrul Consiliului Republican al formaţiunii, să participe în alegerile locale generale din 20 octombrie, „pentru a fi acea alternativă sănătoasă pentru electoratul pro-european şi unionist, diferită de oferta puterii: o republică bicoloră ACUM-PSRM atât la nivel central, cât şi la nivel local”.

Amintim că Dorin Chirtoacă şi-a anunţat pe demisia din funcţia de primar pe 16 februarie 2018, după ce a fost suspendat din funcţie fiind vizat într-un dosar penal. 

Dorin Chirtoacă a precizat că pleacă din funcţie „în semn de protest şi dezacord faţă de abuzurile care au loc împotriva oraşului, dar şi împoriva subsemnatului şi în niciun caz pentru a recunoaşte acuzaţiile prosteşti care îmi sunt aduse”. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite