Dorin Chirtoacă cere excluderea PSRM din campania electorală: Folosesc Preşedinţia în scopuri electorale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PL, Dorin Chirtoacă, cere Comisiei Electorale Centrale ca Partidul Socialiştilor să fie exclus din cursa electorală pentru parlamentarele din 24 februarie, pentru că ar fi încălcat legislaţia electorală.

Dorin Chirtoacă susţine că Socialiştii, prin intermediul lui Igor Dodon, folosesc Preşedinţia în vederea promovării imaginii lor. Liberalul l-a acuzat pe şeful statului că a declarat deschis la mai multe evenimente înainte de începerea campaniei electorale, dar şi după, că va sprijini Socialiştii în aceste alegeri.

Totodată, Chirtoacă a afirmat că ultima vizită a preşedintelui ţării la Moscova, unde acesta a avut o întrevedere cu Vladimir Putin, Patriarhul Kiril, şi mai mulţi oficiali ruşi, la fel ar putea fi calificată drept transfer de imagine pentru PSRM, pentru că evenimentul a fost pe larg mediatizat, iar imaginea lui Igor Dodon este asociată cu cea a Socialiştilor.

Chirtoacă a subliniat că „Igor Dodon este agentul electoral al PSRM” şi i-a acuzat pe Socialşti şi de faptul că aceştia sunt văzuţi la ma multe evenimente alături de Igor Dodon, fapt pe care Chirtoacă îl cataloghează ca fiind campanie electorală ascunsă.

„Dacă lui Dodon i se permite să folosească toată maşinăria de stat pentru propagandă în favoarea PSRM, care e rostul să mai mergem să mai facem adunări, dacă el îi adună cu miile prin prisma influenţei instituţiei prezidenţiale?”, a subliniat Chirtoacă.

El a criticat şi faptul că Dodon ar fi donat la mai mlte evenimente, prin intermediul unor organizaţii de caritate, zeci de mii de lei unor familii. Liberalul califică aceste acţiune drept coruperea alegătorilor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite