Dorin Chirtoacă: Datoria fiecărui cetăţean este să iasă la vot

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Datoria fiecărui cetăţean al Republicii Moldova, dacă îi pasă de prezentul şi viitorul acestei palme de pământ, este să iasă la vot pe 1 noiembrie. Şi să spunem un „nu” hotărât acestei agresiuni a serviciilor secret şi a agenţilor Federaţiei Ruse pe teritoriul Republicii Moldova”. Cu acest mesaj a venit candidatul Blocului electoral UNIREA la prezidenţiale, Dorin Chirtoacă, transmite IPN.

Într-o conferinţă de presă, liberalul Dorin Chirtoacă a spus că ceea ce se întâmplă astăzi poate fi comparat doar cu agresiunea armată din anul 1992. Şi este în puterea fiecăruia de a schimba starea de lucruri. „Puterea este a dumneavoastră pe 1 noiembrie, stimaţi cetăţeni. Şi de dumneavoastră acum depinde ce va fi cu noi începând cu 2 noiembrie şi mai departe. Vă chemăm la vot să votăm cu toţii unirea pe 1 noiembrie”, a mai spus politicianul.

Şi liderii partidelor membre ale blocului au îndemnat alegătorii să iasă la vot. „Acum este important să ne mobilizăm şi să ieşim la vot pe 1 noiembrie. Să votăm, după ce am avut posibilitatea totuşi să-i urmărim pe toţi candidaţii – pe unii prin absenţă prin definiţie – să ieşim la vot şi să votăm ceea ce ne reprezintă”, a declarat preşedintele interimar al Partidul Popular Românesc, Tatiana Potâng.

Liderul Uniunii Salvaţi Basarabia, Valeriu Munteanu, susţine că în Republica Moldova creşte fulminant numărul celor care cred că ţara nu trebuie să rămână tot mai dependentă de Federaţia Rusă, care sunt adepţii unirii Basarabiei cu România. Şi acest deziderat este promovat în mod primar de partidele constituente ale Mişcării şi Blocului Electoral UNIREA. „Chemăm alegătorii din Republica Moldova să vină la aceste alegeri şi să voteze pentru reprezentantul Mişcării Politice Unirea, colegul nostru Dorin Chirtoacă”, a CHEMAT Valeriu Munteanu.

Ion Calmâc, preşedinte interimar al Partidului Naţional Liberal, a declarat că este regretabil faptul că alţi colegi, care se declară unionişti, încă mai ezită să se alăture Mişcării UNIREA. În opinia sa, acest comportament s-ar putea schimba după acest scrutin prezidenţial. Acesta a mai îndemnat alegătorii să meargă duminică masiv la vot.

Dorin Chirtoacă este pe poziţia a opta în buletinul de vot.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite