Dorin Chirtoacă: Ideal ar fi ca din blocul ACUM să facă parte şi PL, şi PLDM

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a obţine un scor hotărâtor la următoarele alegeri parlamentare, programate pentru 24 februarie 2019, din blocul electoral ACUM format de Partidul Acţiune şi Solidaritate şi Platforma Demnitate şi Adevăr, ar fi ideal să facă parte şi Partidul Liberal, şi Partidul Liberal Democrat. Doar aşa blocul va putea obţine şansa de a câştiga scrutinul. Declaraţia aparţine noului preşedinte al PL, Dorin Chirtoacă, transmite IPN.

Potrivit lui, oricâte blocuri mai multe decât unu care vor participa la parlamentare înseamnă pierdere. „Nu suntem în junglă – fiecare pentru el însuşi. Ori avem raţiune necesară pentru a ne conjuga eforturile astfel încât să câştigăm, ori altfel trebuie măcar să epuizăm tot ceea ce avem la îndemână ca efort, încercare de a unifica tot ceea ce înseamnă curent pro-european unionist în Republica Moldova”, a menţionat Dorin Chirtoacă în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova.

Liderul PL spune că formaţiunea pe care o reprezintă este în discuţii cu PLDM, PAS şi PDA pentru a găsi un numitor comun în ceea ce priveşte participarea la scrutin.

„Din punctul meu de vedere, crearea unui singur bloc este posibil până în ultima clipă a înregistrării, 24 ianuarie”, a notat liberalul. Potrivit lui, se discută toate opţiunile, pornind de la un singur bloc semnat de patru partide, până la participarea în comisia de luare a deciziilor privind faptul cine şi unde să candideze.

Dorin Chirtoacă susţine că a propus ca tot societatea civilă să decidă şi locul unde va merge să candideze un pretendent sau altul, aşa cum decide dacă o persoană este sau nu integră.

„Şi atunci facem o listă naţională, pe care să o susţină întreaga societate civilă. Devenim mai puternici şi lăsăm mai mult loc ideii de unitate - şi societatea civilă, şi partide, şi mass-media”, a notat politicianul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite