Dorin Chirtoacă: Mişcarea Unirea rămâne deschisă pentru toate formaţiunile unioniste

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, susţine că Mişcarea Politică Unirea este deschisă în continuare pentru toate formaţiunile unioniste din Republica Moldova. Potrivit lui, doar prin unificarea în cadrul Mişcării partidele unioniste vor putea oferi cetăţenilor posibilitatea să voteze unirea pentru ca, împreună cu acei cetăţeni care votează integrarea europeană, să existe majoritatea în Parlament şi la prezidenţiale, transmite IPN.

Dorin Chirtoacă consideră că altfel nu se va putea rezolva nimic în Moldova. Potrivit lui, prin crearea acestei mişcări a fost dată direcţia, iar formaţiunile care vor devia de la direcţia unirii vor fi sancţionate de cetăţeni. 

„Noi nu avem doar partea politică, avem şi partea civică. Pe lângă Consiliul Mişcării, avem şi Consiliul extins în care o să invităm toţi cetăţenii care gândesc pro-european şi româneşte care să ne spună nouă, politicienilor, unde greşim, unde suntem corecţi, unde deviem. Noi vrem să fim legaţi de societate ca să nu facem derapajele care au fost”, a continuat liderul liberalilor.

Prim-vicepreşedintele Partidului Unităţii Naţionale, Vlad Ţurcanu, susţine că PUN nu se alătură Mişcării Politice Unirea pentru că nu consideră că Partidul Liberal, cel care a iniţiat această idee, poate fi locomotiva unioniştilor din Republica Moldova. Potrivit lui, atât PL, cât şi Dorin Chirtoacă, atunci când s-au aflat la guvernare, au făcut prea puţine pentru mişcarea unionistă şi nu a fost o prioritate unificarea eşichierului unionist. 

„Liderii acestei formaţiuni, atunci când erau la putere, priveau pe ceilalţi care gândesc româneşte ca pe nişte concurenţi politici, nu ca pe nişte parteneri. Abia acum, în ceasul al 12-lea, Dorin Chirtoacă începe să vorbească dulceag şi mieros ca şi cum nu ţinem minte cum s-au comportat ei cu ceilalţi români din Republica Moldova cât au avut pâinea şi cuţitul”, a afirmat Vlad Ţurcanu.

Vlad Ţurcanu consideră că pentru Republica Moldova actualmente este important să se înţeleagă faptul că unirea cu România se poate face prin integrarea celor două state, care va culmina cu o decizie politică.

https://www.ipn.md/ro/dorin-chirtoaca-miscarea-unirea-ramane-deschisa-pentru-toate-formatiunile-7965_1070837.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite