Dorin Chirtoacă, noul preşedinte al Partidului Liberal. Ce funcţie va ocupa Mihai Ghimpu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevărul
FOTO Adevărul

Mihai Ghimpu şi-a depus mandatul de preşedinte al Partidului Liberal, fiind înlocuit la cârma formaţiunii de către prim-vicepreşedintele PL şi nepotul său, Dorin Chirtoacă. Chirtoacă a fost ales preşedinte la Congresul al V-a al partidului, sâmbătă, 1 decembrie, transmite IPN.

Pentru funcţia de preşedinte au mai fost propuşi Roman Boţan, care şi-a exprimat susţinerea pentru Dorin Chirtoacă, şi Valeriu Munteanu, care şi-a retras candidatura. Mihai Ghimpu a  fost ales preşedinte de onoare al PL.

Dorin Chirtoacă a apreciat şefia lui Mihai Ghimpu la PL, menţionând că nu era să fie primar de Chişinău dacă nu insista Mihai Ghimpu. Şi dacă nu era Ghimpu, Moldova n-ar fi ajuns la acea parte bună la care a ajuns azi, inclusiv la Acordul de Asociere şi liberalizarea vizelor, spune noul lider al liberalilor din Republica Moldova. Potrivit lui Dorin Chirtoacă, PL este obligat să-ţi păstreze identitatea până la unire şi după.

„Poate, trebuie să fim atenţi cu toţii, şi în special cei de la Risipeni, ca să nu risipim voturile, iar cei de la Mândreşti să aibă grijă să nu fie prea mândri că după aceea devine rudă cu trufia, iar pentru ca să câştigăm trebuie să ne unim cu toţii, să fim Coloniţa, o singură coloniţă. Adică o listă, unul sub altul”, a spun noul preşedinte al PL.

Mihai Ghimpu a prezentat raportul de activitate al PL pentru ultimii ani, menţionând inaugurarea crucii libertăţii la Coloniţa, Caravana „PL în familia NATO şi UE”, activităţile de ziua tricolorului, alegerea lui Dorin Chirtoacă în funcţia de primar. PL îşi atribuie şi meritul înmulţirii taberei unioniştilor până la 30%, spune Mihai Ghimpu.

„Vă las un partid care, din cauza viziunii unioniste, nu a fost susţinut de mulţi cetăţeni. Politica unirii este calea corectă”, a declarat Mihai Ghimpu, lansând un îndemn de luptă pentru unire, indiferent dacă va fi sau nu PL pe viitor un partid parlamentar.

Delegaţii congresului au votat şi programul electoral pentru parlamentarele din februarie 2019. Ca obiectiv politic major PL şi-a propus „oprirea expansiunii dictaturii binomului Plahotniuc-Dodon, prin participarea PL la formarea unei majorităţi parlamentare pro-europene, anti-oligrarhice, anti-Putin şi pro-româneşti, pentru restabilirea democraţiei în Moldova”. La fel, liberalii au votat Declaraţia de Unire a Republicii Moldova cu România, în contextul Centenarului Marii Unirii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite