Dorin Chirtoacă nu a fost înregistrat în calitate de participant la referendumul pentru demiterea sa. Reacţia primarului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Electoral de Circumscripţie a respins joi, 19 octombrie, solicitarea primarului suspendat al Chişinăului, Dorin Chirtoacă, de a fi înregistrat în calitate de participant la referendumul de revocare din funcţie.

Unul dintre argumentele invocate de către vicepreşedintele Consiliul Electoral de Circumscripţie Vitalie Miron este faptul că Dorin Chirtoacă a depus solicitarea respectivă prin intermediul unei procuri, dar nu personal, aşa precum ar prevedea legea.

Dorin Chirtoacă a decis să ironizeze pe marginea acestui subiect şi a menţionat „îngropaţi-mă dacă puteţi, dar de ce nu luaţi „mortul” la înmormântare?”. 

„De ce vă este frică? De unde atâta frică?
Aţi respins participarea mea la referendumul vostru, iată încă un motiv de a sta toţi acasă pe 19 noiembrie, iar la următoarele alegeri parlamentare cetăţenii să vă înmormânteze pe voi toţi şi la pachet!”, a subliniat edilul într-o postare pe Facebook.

Amintim că referendumul de demitere a primarului general va avea loc pe 19 noiembrie. 

Acţiunea respectivă a fost iniţiată de către socialişti, care au şi colectat semnături în acest sens. Ulterior, instanţa a validat semnăturile, iar CMC a numit data referendumului, aprobată şi de CEC. 

Până la acest moment, PAS, PPDA, PNL, PUN, PL, PDM, PLDM au anunţat că vor boicota referendumul, toate formaţiunile afirmând că ar exista o înţelegere între Igor Dodon şi Vlad Plahotniuc pe seama acestuia.

Socialiştii îl acuză pe Dorin Chirtoacă de starea deplorabilă în care s-ar afla Capitala din cauza lui.

Dorin Chirtoacă în continuare se află în arest la domiciliu. Procurorii au anunţat la 6 septembrie că primarul suspendat al Capitalei are statut de bănuit încă într-un dosar penal, de data aceasta pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu prin care a prejudiciat bugetul municipal cu 66 milioane de lei.

Dorin Chirtoacă a fost reţinut pe 25 mai în dosarul parcărilor cu plată. Peste două zile a fost plasat în arest la domiciliu, unde se află şi în prezent. În acel dosar edilul este învinuit de corupere pasivă, acceptarea şi primirea, prin intermediar, a bunurilor ce nu i se cuvin pentru a îndeplini şi a grăbi îndeplinirea unei acţiuni. De asemenea, primarul este învinuit că a comis şi infracţiunea de trafic de influenţă. 

Pe 21 iulie procurorii au expediat dosarul de învinuire în instanţa de judecată. Dorin Chirtoacă pledează nevinovat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite