Politică

articolul anterior articolul urmator

Dorin Chirtoacă: Nu va fi o viaţă prosperă în Moldova cât timp nu se face unirea

2
11 Sep 2018 16:14:17
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO privesc.eu
FOTO privesc.eu

Nu va fi o viaţă prosperă în Republica Moldova cât timp nu se face unirea. Dacă vrem să scăpăm de dictatură, de situaţia în care a ajuns Republica Moldova şi cetăţenii ei, doar direcţia unirii ne poate ajuta în acest sens. Declaraţia a fost făcută de către prim-vicepreşedintele PL, Dorin Chirtoacă, în cadrul unei conferinţe de presă dedicată aniversării a 25-a de la înfiinţarea partidului, transmite IPN.

Dorin Chirtoacă a amintit că PL a fost creat la doi ani de la declararea independenţei Republicii Moldova, având ca scop reîntregirea teritoriului rupt de la România Mare. Lupta dusă în decursul anilor pentru căderea hotarului de la Prut nu a dat însă rezultatele aşteptate, Republica Moldova trecând prin mai multe cumpene şi deznădejdi.

Preşedintele PL, Mihai Ghimpu, a regretat că idealul unirii Republici Moldova cu România nu s-a realizat încă, deşi în această perioadă au fost depuse eforturi semnificative în acest sens. PL a fost prima formaţiune care a inclus în statut „unirea”, iar acum este venit timpul ca toate partidele care promovează acest ideal, să adere la PL.

Prim-vicepreşedintele PL, Corin Fusu, a spus că este regretabil faptul că un şir de partide s-au declarat aproape de idealul unirii Republicii Moldova cu România, însă au avut o implicare scăzută în a educa cetăţenii.

Vicepreşedintele PL Valeriu Munteanu a remarcat faptul că partidul pe care îl reprezintă a depus eforturi pentru reîntregirea neamului românesc, nu doar cât s-a aflat la guvernare, perioadă în care s-au reuşit mai multe acţiuni, dar şi din opoziţie.

Partidul Liberal este succesorul de drept şi politic al Partidului Reformei şi a fost înregistrat la 28 septembrie 1993.Conferinţa de constituire a avut loc la 5 septembrie 1993. Atunci au fost adoptate Statutul şi Programul. Primul preşedinte al partidului a fost Anatol Şalaru. Primul congres a avut loc la începutl anului 1999 şi atunci a fost ales lider al formaţiunii Mihai Ghimpu.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

mitru mitru
11.09.2018, 16:28:52

ca dupa unire , va fi !!! nu va imbatati fratilor cu apa rece ca va va durea capul....

-1 (1 vot)
sbucium ion
12.09.2018, 09:31:20

"Nu va fi o viaţă prosperă în Republica Moldova cât timp nu se face unirea" - sun si ca o AMENINȚARE, un ȘANTAJ. Pentru pro-evropeanul Chirtoaca Acordul de Asociere (AA) intre UE, 28 de state si R.Moldova - nu inseamna nimic, poate fi ignorat, calcat, dat in laturi si înlocuit cu "'proiectul"' REVANȘARD, DISCRIMINATOR, ''mortal"' fata de R.Moldova si UTOPIC de refacere a micro-imperiului Romania Mare in... Casa Comuna Europeana, in Europa Unita si fără frontiere. Rusia numai poate sa aplaude cum unionistii IGNORA AA si sustrag atenția populației R.Moldova de la AA in favoarea unui proiect mort, fals, irealizabil ce are drept unic efect DEBUSOLAREA cetatenilor RM, abaterea lor de la AA si ÎNCETINIREA implementarii AA. Daca Moscova nu poate sa intervină militar ca in Ucraina - e bine pentru ea si faptul ca unionistii răspândesc EUROSCEPTICISMUL, neîncrederea cetatenilor RM in UE si in AA. PL - vrea sa nu vrea - prin efectul produs in societate este un ANTI-EUROPEAN, anti-AA, ce de 25 de ani toarnă apa la moara intereselor Rusiei.