Politică

articolul anterior articolul urmator

Dorin Chirtoacă: Unirea rămâne a fi idealul nostru suprem. Altă şansă Moldova nu are

3
1 Dec 2018 12:33:17
Autor: Dan Anghel
FOTO Unimedia
FOTO Unimedia

„Unirea rămâne a fi idealul nostru suprem, pentru care trebuie să luptăm până la ultima picătură de sânge, până vom face Unirea. Altă şansă Moldova nu are, pentru că altfel vom fi condamnaţi la sărăcie, la furturi, la toate dezordinile şi dezastrele pe care le-am avut şi le avem până în ziua de azi“, a declarat fostul primar general de Chişinău, liberalul Dorin Chirtoacă.

Acesta, împreună cu colegii din Partidul Liberal, au depus sâmbătă, 1 decembrie, flori la monumentul domnitorului Ştefan cel Mare, marcând astfel centenarul Marii Uniri, Liberalii au desfăşurat un tricolor pe monument, transmite IPN.
 
„La mulţi ani, România! La mulţi ani, Moldova! La mulţi ani, nouă tuturor! Este sărbătoarea noastră cea mai mare, cea mai frumoasă şi am spus că astăzi este bine de dimineaţă să  sărbătorească şi înaintaşii noştri. Am mers la cimitir şi am pus panglici, am mers la Gară la monumentul deportaţilor şi am pus panglici. La fel, pe Aleea Clasicilor. Şi am spus că este bine să sărbătorească şi Ştefan cel Mare şi i-am pus şi lui o panglică tricoloră. Puţini ştiu că acest monument a fost ridicat în 1928, la zece ani de la Unirea din 1918. Cu alte cuvinte, monumentul lui Ştefan cel Mare este un simbol al Unirii Basarabiei cu România”, a spus fostul primar.
 
În opinia sa, cei care încearcă să împiedice idealul Unirii sunt nişte profitori, care încearcă să se căpătuiască de pe urma neînţelegerii de către o parte din cetăţenii Republicii Moldova a importanţei Unirii, a importanţei românismului, a faptului că Unirea aduce prosperitate. „Sunt farisei cei care nu o spun deschis ce este cu Unirea, nu sunt pentru până la capăt. Şi cu atât mai mult, cei care o fac pe neutri. Nu mai săpun nimic de cei care sunt contra şi vor să profite de pe urma spălării de creieri făcute de sovietici”, a mai spus Dorin Chirtoacă.
 
Tot astăzi, când se împlinesc 100 de ani de la unirea din 1918 şi constituirea, ca rezultat, a statului unitar roman, Alianţa pentru Centenar organizează un şir de evenimente: un moment de reculegere la Cimitirul Eroilor Români, apoi un marş către monumentul deportaţilor din scuarul Gării şi monumentul lui Ştefan cel Mare din centrul capitalei, unde manifestaţia se va încheia cu Hora Unirii.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Tomescu Tom
1.12.2018, 13:02:44

La multi ani Romania !

+1 (1 vot)
Amicus Plato
1.12.2018, 17:42:31

Cu alte cuvinte, acest limbric spune că Moldova n-are altă șansă decât să dispară. Să fie eliminată de pe harta lumii iar teritoriul și locuitorii Moldovei, destinele lor să fie pe veci la discreția unor mizerabili înaripați din Teleorman și Ilfov care disprețuiesc și urăsc moldovenii cu pasiune. Cine pe lumea asta dorește ca țara să moară, țara pentru care strămoșii au vărsat sânge ca ea să existe? Întrebare retorică. Nicăieri nu-i posibil așa ceva, doar Moldova e copleșită de acești limbrici de asta e și vai de ea și acești limbrici o duc pas cu pas pe ultimul drum. Ca răul să triumfe este de ajuns ca oamenii buni să nu facă nimic. Ne vor judeca urmașii ca lăsăm limbricii să le ucidă sfânta moștenire.

-2 (2 voturi)
Utilizator Adevărul
2.12.2018, 13:09:26

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările