Dorin Chirtoacă: Votul din Chişinău trebuie apărat prin toate mijloacele democratice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul primar al Capitalei Dorin Chirtoacă spune că liderul PDM, Vlad Plahotniuc „a aprins fitilul”, dar şi a confirmat că el controlează justiţia în totalitate. „După ce a furat tot ce a putut, până şi sufletul deputaţilor, procurorilor, judecătorilor etc., vrea să fure votul nostru, al fiecăruia dintre noi”, menţionează fostul edil, citat de IPN.

Într-o postare pe Facebook, Dorin Chirtoacă scrie că votul din Chişinău trebuie apărat, prin toate mijloacele democratice, de la proteste până la nesupunere civică. „Dacă nu apărăm votul nostru acum, atunci nu vor mai conta nici parlamentarele, nici nimic. Protestele sunt obligatorii, modelul – Bucureşti, iarna lui 2017: seara, după orele de munca şi/sau în weekend. Chiar şi la campionatul de fotbal ne putem uita PMAN, în paralel”, mai spune fostul primar.

Dorin Chirtoacă afirmă că Vlad Plahotniuc ne testează nervii şi vrea să arate că nimeni nu contează în afara de el, nu contează votul a sute de mii de oameni, şi dacă nu au ieşit Radu sau Ceban învingători – el invalidează alegerile. Potrivit lui Chirtoacă, este şi o repetiţie pentru alegerile din toamnă. „Sunteţi de acord cu acest lucru? În mod sigur nu. De aceea, fiţi pregătiţi sa ne apărăm votul, democraţia şi statul de drept! Jos dictatura!”, mai menţionează Chirtoacă.

Marţi seara, aproape de ora 22.00, Judecătoria municipiului Chişinău, sediul Centru, a luat decizia de a nu valida rezultatele alegerilor locale noi din Chişinău. Prezent în instanţă, primarul ales, Andrei Năstase, liderul Partidului Politic Platforma Demnitate şi Adevăr, a declarat pentru presă că „este un joc perfid la care ne face să asistăm această guvernare”. Andrei Năstase a mai spus că decizia primei instanţe va fi contestată.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite