Dorin Damir, finul lui Vlad Plahotniuc, eliberat din penitenciar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dorin Damir

Judecătoria Chişinău, sediul Buiucani, a respins demersurile procurorilor PCCOCS de prelungire a arestului în privinţa a doi inculpaţi pe dosarul angajărilor fictive în fosta Direcţie nr. 5 a Inspectoratului Naţional de Investigaţii. Este vorba de Dorin Damir, preşedintele asociaţiei Fighting & Entertainment Association (FEA), şi fostul şef al Inspectoratului de Poliţie Bălţi, Valeriu Cojocaru, transmite IPN.

Cei doi sunt consideraţi apropiaţi ai fostului lider democrat, Vladimir Plahotniuc, dat în urmărire internaţională.

„Astfel, în privinţa preşedintelui asociaţiei FEA magistraţii au dispus plasarea acestuia în arest la domiciliu, pentru 30 de zile, deşi procurorii solicitaseră menţinerea arestului preventiv. În ceea ce priveşte fostul şef al Inspectoratului de Poliţie Bălţi, în privinţa acestuia a fost dispus controlul judiciar, pentru 60 de zile”, precizează PCCOCS.

Până în prezent instanţa a pronunţat doar dispozitivul deciziei, fără partea motivantă. Astfel că procurorii sunt în imposibilitate să o conteste la Curtea de Apel.

Dorin Damir şi Valeriu Cojocaru au fost reţinuţi şi plasaţi în arest preventiv în luna iulie 2021. Potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale, reţinerea lor a avut loc în cadrul unor investigaţii privind activitatea angajaţilor fostei Direcţii nr 5 a Inspectoratului Naţional de Investigaţii. Ei sunt cercetaţi în legătură cu presupuse infracţiuni de „abuz de serviciu”, „delapidare a averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” şi „fals în acte public”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite