„Doriţi să supravieţuiţi? Fiţi buni şi plătiţi”. Ala Nemerenco spune că Sputnik V va fi administrat doar contra cost, iar banii vor ajunge la Igor Dodon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ala Nemerenco FOTO IPN
Ala Nemerenco FOTO IPN

Consilierul prezidenţial în domeniul Sănătăţii, Ala Nemerenco, afirmă că vaccinul rusesc Sputnik V, pe care îl promovează insistent Igor Dodon şi pe care încearcă să-l aducă de urgenţă în Republica Moldova, va fi disponibil doar în instituţiile medicale private şi doar contra cost.

Ala Nemerenco susţine că Sputnik V a fost înregistrat de Agenţia Medicamentului pentru că ar fi vorba despre o afacere, în care sugerează că ar fi implicaţi Igor Dodon şi persoane din anturajul acestuia.

„Înregistrarea la Agenţia Medicamentului nu s-a făcut pentru ca dvs, cetăţenii, să aveţi acces la Sputnik. Ci pentru că un lot de câteva sute de mii de doze de această marcă aşteaptă să primească autorizaţia de import pentru ca să fie introdus în ţară. Şi să fie comercializat doar prin instituţii private şi doar contra plată. Doriţi să supravieţuiţi? Fiţi buni şi plătiţi. Poate din acest motiv nu s-a făcut niciun efort pentru a pune la dispoziţia oamenilor vaccin gratuit şi în cantităţi suficiente?, a scris Ala Nemerenco pe Facebook.

În timp ce Igor Dodon, deputaţii socialişti şi televiziunile afiliate lor promovează vaccinul Sputnik V, Ala Nemerenco a accentuat că „aceste canale şi platformele lor de troli au bătut cum au putut zilele astea în vaccinul donat de România – că e aşa, că nu e aşa, că-i sucit, că-i răsucit, că medicii refuză să se vaccineze.” 

„Chiar şi unii deputaţi aveau trase la indigou aceleaşi declaraţii ca şi sursele lor media, care nu consolidează populaţia în jurul eforturilor de vaccinare ale autorităţilor, dar care o dezbină şi dezinformează. Întrebarea mea este – de ce deputaţii care orchestrează aceste dezinformări nu au făcut şi nu fac niciun efort să aducă o donaţie de vaccin măcar echivalentă celei din România? Deşi s-ar putea şi mai mult. Ei fac doar şedinţe şi dau indicaţii. Asta când au avut în 2020 un ditamai propriu Guvern în mâinile lor. Şi nu au făcut nimic ca să asigure ţara cu vaccin”, a mai spus Nemerenco.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite