Politică

articolul anterior articolul urmator

Dragoş Tudorache: Dodon şi Chicu par decişi să facă orice numai ca R. Moldova să nu stea pe drumul său european

6
2 Jun 2020 15:22:43
Autor: Iurii Botnarenco

Raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova, europarlamentarul grupului Renew Europe, Dragoş Tudorache, susţine că preşedintele Dodon şi prim-ministrul Chicu „par decişi să facă orice, numai ceea ce trebuie nu. Cel puţin nu ceea ce trebuie pentru ca Republica Moldova să stea pe drumul său european.”

„Îi văd pe amândoi angajaţi într-un balet declarativ între Bruxelles şi Moscova, plin de sublinieri naţionaliste şi împănat cu săgeţi către Bucureşti. Eu cred că nu există modalitate mai păguboasă de a construi o politică externă decât „statul în două luntre“. Sau crezând că populismele strigate în gura mare mută atenţia de la simplul fapt că nu îţi respecţi cuvântul dat”, a scris Dragoş Tudorache pe pagina sa de Facebook.

Eurodeputatul a spus că „suntem mulţi cei care încercăm din răsputeri să susţinem interesele Republicii Moldova la Bruxelles în speranţa că promisiunile făcute pentru a doua tranşă din acordul macrofinanciar vor fi împlinite de Chişinău”. 

„Le-am scris comisarilor europeni pentru a-i ruga să caute o soluţie chiar şi pentru a treia tranşă. Am avut discuţii cu mulţi dintre miniştrii moldoveni şi cu liderii parlamentari. Toţi m-au asigurat că se depun eforturi ca proiectele de legi din conditionalităţile care se regăsesc în acordul marcofinanciar să treacă prin Parlament. Iar la sfârşitul săptămânii, după ce termenele propriilor angajamente au fost depăşite, preşedintele şi premierul susţin fără nicio rezervă că nu sunt de acord cu aceste proiecte şi nu-şi doresc ca ele sa fie adoptate de către Parlament! Şi, mai rău decât atât, că vor ignora chiar şi voinţa Parlamentului în care au majoritate!”, a menţionat Tudorache. 

El a afirmat că, în acelaşi timp, „asistăm la reluarea discuţiilor cu Moscova pentru un împrumut financiar ale cărui condiţii au fost sancţionate de către Curtea Constituţională de la Chişinău”.

„Sper să văd în politicienii de la Chişinău coerenţă şi perseverenţă în demersul lor european. Consider că cea mai mare demnitate la care poate accede un politician nu este funcţia pe care o deţine temporar, ci capacitatea de a se pune în slujba propriului popor”; a mai adăugat Tudorache.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

octavian calin
2.06.2020, 16:24:57

O doamne ,chiar nu-i inteleg pe romanii nostrii care ne conduc si pe europarlamentari romani ...OAMENI BUNI NU PRICEPETI CA VA PIERDETI TIMPUL DE POMANA ,VA CHINUITI DEGEABA SA AJUTATI NISTE IDIOTI SI NISTE ANIMALE INCONSTIENTE .. TOTI, ABSOLUT TOTI, SUNT NISTE IDIOTI RUSOFILI . nu puteti sa le faceti bine cu dea sila ..acesti idioți nu se vor schimba decat sunt lasati in voia lor si sa constate pe pielea lor rezultatul pozitiilor idioate pe care la au fata de UEsi Romania ...

-3 (3 voturi)
Jason_Bourne
2.06.2020, 19:51:58

Tu esti doar un troll rusofil platit dar moldovenii sint fratii nostri cu care trebuie sa ne re-unim !!!

0 (2 voturi)
Navrapascu Vasile
2.06.2020, 20:19:36

Caline.Sa fii atent, sa nu-ti plezneasca ceva se atata incordare. Soarta Romaniei si a Moldovei se hotaraste pe strazil la "parteneru strategic"...daca Trump face ordine v-a fi totul bine.Daca nu - pune posmagi la uscat ...da dodonii vin si se duc cum si ceilalti...

-2 (2 voturi)
ion damian
2.06.2020, 22:06:50

vasili ot tiraspol daca iti dau un leu imi dai un kg de ruble ?

octavian calin
3.06.2020, 12:48:40

Jason _Bourne ...te inseli rau de tot ,sunt roman ,roman din Moldova romaneasca si care fara sa fac un titlu de glorie, CHIAR IMI PASA DE TARA MEA ..se pare ca vorbesti IN TOTALA NECUNOSTINTA DE CAUZA SI REPET, HABAR N-AI DE CE FEL DE FRATI SUNT ACESTI ''MOLDOVENI'' BASARABENI ,Cateva motive care trebuie sa le stii DIN TOTDEAUNA AU FOST SI SUNT CURVE CU DOUA SI MAI MULTE FETE citese istoria si o sa vezi cata dreptate am .De dupa '90si pana astăzi EFECTIV TRAIESC PE SPATELE NOSTRU PRIN BANII ,SUTE DE MILIOANE DE DOLARI SI ACUM DE EURO POMPATI IN EI ,împrumuturi de sute de milioane de euro nici astazi returnate ,reconstructii de scoli spitale teatre ,am RECONSTRIT LOCALITATI INTREGI IN FIMPUL NEIMTITULUI DE presedinte al lor MIRCEA SNEGUR, IN URMA UNOR INUNDATII CATASTROFALE petrecute in timpul mandatului de presedinte al acelui bou nesimtit de Snegur ..NU AM PRIMIT NICI MAAR UN BANAL ''MULTUMESC'' pentru acel efort când doua garnituri de tren cu cate 80 de vagoane cu materiale de constructii au fost trimise din Romania ,efectiv nici un post tv nici nu avea voie sa pomeneasca de ROMANIA SI AJUTORUL DAT ..recent sa vazut cum au tratat ACESTE ANIMALE PE CARE TU-I NUMESTI ''FRATII NOSTRII ''pe medicii romani veniti in ajutorul lor ,si ajutoarele trimise ...iar tu ma cap sec ma faci pe mine trol rus??..cred ca ori esti prost facut gramada, ori esti rusofil basarabean cu adevarat ..sa-ti fie rusine nesimtitule eu stiu ce vorbes pentru ca ii cunosc bine pe CESTE JIGODII RUSOFILE IMPUTITE DE PORCI BASARABENI

Vezi toate comentariile (6)