Politică

articolul anterior articolul urmator

Dragoş Tudorache, reacţie la atacul premierului R. Moldova: O comandă politică venită de pe alte meleaguri

8
22 May 2020 22:25:59
Autor: Iurii Botnarenco
SURSA FOTO Eduard Enea
SURSA FOTO Eduard Enea

Raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova, europarlamentarul grupului Renew Europe, Dragoş Tudorache, consideră că atacul premierului moldovean, Ion Chicu, făcut la adresa eurodeputatului Siegfried Mureşan reprezintă o comandă politică venită de pe alte meleaguri.

„Mai sunt două zile până la termenul asumat de Guvernul de la Chişinău pentru a-şi îndeplini angajamentele şi pentru a debloca o nouă tranşă de sprijin financiar european. Şi ce face prim-ministrul Chicu? Nu ceea ce am fi aşteptat cu toţii, cetătenii moldoveni şi partenerii Republicii Moldova”, a scris Dragoş Tudorache pe pagina sa de Facebook.

Eurodeputatul susţine că Ion Chicu „e preocupat să jignească reprezentanţii Parlamentului European”.

„Şi, dacă tot şi-a luat elan, a considerat oportun să calce cu bocancii politici şi prin tragedia umană provocată de COVID-19 în ţara care îi stă alături, România. Asta e fie populism ieftin, fie o şi mai probabilă comandă politică venită de pe alte meleaguri. Republica Moldova este o ţară europeană. Cei care o conduc, aşa cum vremelnic o face domnul prim-ministru Chicu, nu au voie să uite asta niciodată, mai ales atunci când comunică”, a mai spus Tudorache.

MAE de la Bucureşti a reacţionat la afirmaţiile lui Ion Chicu, considerându-le denigratoare şi inadecvate în contextul actual al pandemiei în care România a ajutat Republica Moldova. Totodată, ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, a discutat deja cu omologul său de la Chişinău pe acest subiect, iar ambasadorul Moldovei a fost convocat la Minister.

Premierul Ion Chicu a venit cu o reacţie dură la adresa eurodeputatului român Siegfried Mureşan, după ce acesta a declarat că „Guvernul Republicii Moldova eşuează în gestionarea crizei COVID-19 fiindcă a eşuat şi în implementarea reformelor”.

„Stau si mă uit eu la băieţaşii ăştia români oploşiţi prin structurile europene, care vin cu „patronajul” peste noi. Rataţi, nimic în viaţă şi în ţară realizat, numai de „adus mingi” buni. Ce-ai făcut june în ţara ta, că geme de cea mai mare corupţie din Europa? Ai numai în judeţul Suceava jumate din numărul de bolnavi COVID19 inregistraţi în toată ţara mea. Si medici, cam tot atîţi. Judeţele moldoveneşti au 40% din decedaţi din total pe România. Şi de 2 ori mai mulţi decedaţi moldoveni în dreapta Prutului, decât în stânga, desi numarul populaţiei este egal”, a scris Ion Chicu pe pagina sa de Facebook.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Amicus Plato
22.05.2020, 22:31:50

Comentariu considerat abuziv.

Mandrean Paul
22.05.2020, 22:46:36

Imaginea dezastrului are chipul lui dodon. Imaginea dezastrului are chipul lui chicu. Imaginea papusarului are chipul lui putin. Vai de ea, tara vanduta la rusi !!!

+6 (6 voturi)
Gabriel din Bugeac
23.05.2020, 09:24:20

Noul ambasador al SUA, Adrian Zuckerman, solicită României să pună capăt corupției endemice. Iar traseistul ăla vorbește de Moldova?! Și până la urmă cine sta cel mai bine în privința luptei cu coronavirus ?? Așa că alde neica nimeni ăștia să-și vadă de ograda lor, că geme de corupție, sărăcie și coronavirus, bombardieri și români umiliți pe la cules sparanghel.

-4 (4 voturi)
Ludwig
23.05.2020, 09:44:13

Comentariu considerat abuziv.

sica
23.05.2020, 10:52:19

Vorbeste chicu care este vocea fesebeului.

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (8)