Politică

articolul anterior articolul urmator

Dumitru Alaiba, iniţiativă legislativă pentru revocarea repetată din funcţie a lui Anatolie Zagorodnîi

0
26 Feb 2020 11:08:55
Autor: Iurii Botnarenco
Fostul deputat democrat Anatolie Zagorodnîi
Fostul deputat democrat Anatolie Zagorodnîi

Deputatul Fracţiunii PAS Dumitru Alaiba propune revocarea repetată a lui Anatolie Zagorodnîi, atât din funcţia de director general al Agenţiei Naţionale pentru Soluţionarea Contestaţiilor (ANSC), cât şi cea de consilier al ANSC. În acest sens, parlamentarul a înregistrat o iniţiativă legislativă la Secretariatul Parlamentului, transmite IPN.

Dumitru Alaiba a amintit, într-un briefing de presă, că Anatolie Zagorodnîi a fost revocat prima dată de către Parlament la 5 iulie 2019, dar între timp a fost restabilit în ambele funcţii prin decizii ale Judecătoriei Chişinău, sediul Râşcani.

Potrivit parlamentarului, concursul prin care Anatolie Zagorodnîi a fost numit consilier la ANSC nu a fost desfăşurat deschis, imparţial şi transparent. Aceste norme au fost încălcate în special la etapa de evaluare a rezultatelor. Scorurile finale nu au fost prezentate tuturor deputaţilor din cadrul comisiei economie, buget şi finanţe.

Dumitru Alaiba a mai spus că Anatolie Zagorodnîi nu îndeplineşte condiţiile legale pentru a pretinde la funcţia de consilier al ANSC. Conform dosarului depus, candidatul nu avea experienţa de cel puţin trei ani în domeniul achiziţiilor publice. „Candidatura urma să fie discalificată şi nu putea trece etapa de preselecţie”, a spus deputatul.

Parlamentul susţine că scopul acestei hotărâri este de a corecta greşeala legislativului anterior.

https://www.ipn.md/ro/initiativa-legislativa-pentru-revocarea-repetata-a-lui-anatolie-zagorodnii-7965_1071767.html

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii