Dumitru Diacov: După 7 septembrie, PDM va fi un partid fără Vlad Plahotniuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După 7 septembrie, atunci când va avea loc congresul extraordinar al Partidului Democrat, acesta va fi un partid fără Vladimir Plahotniuc. Formaţiunea va avea o conducere nouă, va avea o ideologie mult mai concretă, va avea un program de dezvoltare şi de comportament.

Declaraţia aparţine preşedintelui de onoare al PDM, Dumitru Diacov. Politicianul, însă, nu a explicat clar dacă fostul lider al PDM va pleca din formaţiune şi din funcţia de deputat, transmite IPN.

„Noi vorbim despre faptul că au existat pretenţii faţă de PDM, noi le recunoaştem, pe de altă parte, Partidul Democrat în aceşti ani a făcut şi multe lucruri bune, dar, din cauza unor acţiuni, conflicte, nimeni nu vorbeşte despre ce s-a făcut”, a declarat Dumitru Diacov la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la postul TV8.

Dumitru Diacov a menţionat că nu ştie dacă Vladimir Plahotniuc va renunţa la funcţia de parlamentar şi că această decizie trebuie să fie luată de el însuşi. „Fiecare deputat răspunde în faţa alegătorilor săi, orice deputat are imunitatea asigurată de lege. De aceea, domnul Plahotniuc sau orice alt deputat face aşa cum consideră de cuviinţă”, a afirmat democratul.

Preşedintele de onoare al PDM spune că este interesat de unele personalităţi cunoscute în societate şi care anterior au făcut parte din Partidul Democrat pentru ca acestea să revină în formaţiune şi poate să ocupe şi funcţii administrative. Dumitru Diacov a menţionat că a vorbit la acest subiect cu analistul Andrei Popov, de exemplu, dar şi cu alţii, însă „niciunul nu este deocamdată dispus să revină în PDM”.

Totodată, Dumitru Diacov spune că nu vrea să revină la funcţia de preşedinte al formaţiunii. „Eu nu vreau să revin în funcţia de lider al partidului. Dar eu am să fac tot posibilul ca cel mai bun dintre ei să câştige competiţia, eu vreau să existe un concurs, vreau să păstrăm un echilibru intern”, a menţionat democratul.

PDM a rămas fără conducere după ce fostul lider Vladimir Plahotniuc şi-a anunţat demisia din funcţie după ce partidul a trecut în opoziţie, la mijlocul lunii iunie. Ulterior, în cadrul unei şedinţe a Consiliului politic al PDM, au fost demişi din funcţii toţi vicepreşedinţii şi secretarul general.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite