Dumitru Diacov, despre afirmaţiile că Ilan Şor ar fi protejat de PDM: Nu am auzit niciodată la partid discuţii despre el

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi în spaţiul public au fost făcute mai multe declaraţii că primarul de Orhei, Ilan Şor, condamnat de prima instanţă la şapte ani de închisoare în dosarul fraudelor bancare, ar fi protejat de guvernare, preşedintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, susţine că în cadrul formaţiunii sale subiectul Şor nu a fost discutat niciodată.

Dumitru Diacov a accentuat, la emisiunea „Adevărul Live Moldova”, că faptul că PDM nu este în dezbateri deschise cu Ilan Şor, asta nu înseamnă că democraţii l-ar proteja pe primarul de Orhei. 

„Eu vă spun cu toată sinceritatea că nu am auzit niciodată discuţii despre Şor la partid. Despre ce facem cu Şor sau cum să-l ajutăm pe Şor. Nu intrăm cu dânsul în dezbateri pentru că nu avem ce dezbate cu dânsul”, a menţionat Diacov.

Întrebat dacă Ilan Şor ar putea fi un aliat pentru democraţi în viitorul Parlament, preşedintele de onoare al PDM a răspuns: „Eu nu ştiu dacă Şor va fi în Parlament”.

Democratul a refuzat să se expună asupra vinovăţiei lui Ilan Şor în cazul fraudelor bancare, subliniind că dânsul nu e nici procuror, nici judecător.

„Sper că şi în cazul domnului Şor va fi dreptate. Dacă este vinovat, să răspundă. Dacă nu e vinovat, demonstraţi că nu este vinovat”, a afirmat democratul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite