articolul anterior articolul urmator

Efectul Rogozin: lungul drum al Rusiei de la violenţă şi infatuare la decenţă pe Prut şi pe Nistru

69
11 Aug 2017 11:59:49
Iulian Chifu
Igor Dodon şi Vladimir Putin FOTO rg.ru
Igor Dodon şi Vladimir Putin FOTO rg.ru

69 Comentarii

(M)asini(U)tilaje(I)nstalatii(E)lectrice trolilor
11.08.2017, 12:32:07

Dodon, cel cu fata de bidon care se lipeste si el ca un limbric de ce apuca. Marioneta Moscovei. Un bufon. El si cu rogojina.

+13 (19 voturi)
ion damian
11.08.2017, 13:07:35

dodonul satului se baga singur in seama pentru ca aceasta axa este formata din state cu o puternica orientare anti occidentala.dodoneatza este primit ca sa iasa la numarat mai mult la numar.sobolanul rosu din Basarabia are toate usile lumii libere inchise.Ukraina ii este ostila Romania la fel singura ruta este phenian via moskva.

+9 (15 voturi)
Lucifer
11.08.2017, 13:06:04

Nu cred că în acest moment România poate deschide discuţii/negocieri cu Rusia fiindcă România,din câte ştiu eu,nu are un plan propriu asupra situaţiei din Est(mai bine zis urmează politica generală a SUA,UE,NATO).Şi totuşi,pentru orice eventualitate,România TREBUIE să aibă un plan asupra unor eventuale discuţii/negocieri cu Federaţia rusă.Dar pentru asta România trebuie să fie ceva mai puternică politic,diplomatic şi militar.În primul rând,aşa cum zice şi autorul,să clarifice situaţia din Moldova,respectiv să facă orice pentru eliminarea lui Dodon şi apariţia în Moldova a unei guvernări pro-europene.Aici nu numai Plahotniuc este necesar ci şi toate forţele pro-europene şi pro-unioniste.Atenţie!nimeni nu ne va ajuta în acest demers,Moldova este deja ignorată de UE şi iată că şi de SUA+NATO(prin sistarea ajutorului de înzestrare a armatei Moldovei).Vreau să zic că România trebuie să aibă o acţiune mai decisivă în Moldova,de fapt asta aşteaptă SUA şi UE de la noi.Ceva de felul:vreţi unificare?Atunci la luptă,să nu credeţi că vom face noi ceea ce trebuie să faceţi voi.

+8 (10 voturi)
Stefan din nord
11.08.2017, 13:06:21

Romania trebuie sa sustina livrarea de arme letale catre Kiev ???? Ca sa avem in coasta o Ucraina puternica ? Ati uitat ce sentimente ,prietenesti ' nutresc astia fata de noi anii trecuti considerandu-ne principala amenintare la adresa statalitatii lor ? Ca in razboiul din estul tarii trimeteau ca si carne de tun cu preponderenta tineri bucovineni slab inarmati ? Stie hotul ce stie ca cel caruia i-au fost furate teritorii nu se va impaca niciodata cu acest furtisag .

+7 (13 voturi)
Istoricul de serviciu
11.08.2017, 13:10:18

Rogozin deja si-a primit castane in cap de la Putin pt ce-a facut; au aparut inclusiv politicieni rusi ai puterii care I-au cerut retragerea ca reprezentant al Rusiei din politica externa; Moscova nu vrea paie pe foc, tocmai cand sunt pe cale sa se rezolve dosarul sirian la schimb cu North Stream. Relatiile internationale acum sunt strans dependente, efectul Butterfly din Asia aduce cutremure la Moscova: daca US si China se inteleg pe tema Nord Coreeii - asta e cel mai mare cosmar al Moscovei.

+8 (12 voturi)