Emisiunile propagandistice ruse pot reveni în R. Moldova. Un grup de deputaţi propun modificări la Codul Serviciilor Media Audiovizuale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputaţii Partidului Socialiştilor au înaintat un proiect de lege de modificare şi completare a Codului Serviciilor Media Audiovizuale. Una dintre modificările propuse se referă la alineatul privind transmisiunea programelor de televiziune şi de radio cu conţinut informativ, informativ-analitic, militar şi politic, anterior interzise prin lege din cauza răspândirii propagandei, transmite IPN.

În prezent, Codul Serviciilor Media Audiovizuale permite furnizorilor de servicii media şi distribuitorilor de servicii media transmisiunea programelor de televiziune şi de radio cu conţinut informativ, informativ-analitic, militar şi politic care sunt produse în statele membre ale Uniunii Europene, în SUA şi Canada, precum şi în statele care au ratificat Convenţia europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră.

Deputaţii socialişti propun varianta: „furnizorii de servicii media şi distribuitorii de servicii media sunt în drept să includă în oferta de servicii, transmiterea programelor de televiziune şi de radio cu conţinut militar, locale sau cele achiziţionate din terţe state, care corespund prevederilor Concepţiei şi Strategiei securităţii informaţionale a Republicii Moldova”.

Mai devreme, deputaţii PSRM au înaintat un proiect de lege cu privire la statutul limbii ruse pe teritoriul Republicii Moldova. Iniţiativa prevede că „în relaţiile cu autorităţile de stat, administraţia publică, instituţiile publice, precum şi cu întreprinderile şi organizaţiile situate pe teritoriul Republicii Moldova, limba comunicării verbale şi scrise este limba de stat şi/sau limba rusă, în calitate de limbă de comunicare interetnică, la alegerea cetăţeanului”. Totodată, este prevăzut că limba de lucru a activităţilor de secretariat în organele puterii de stat şi administraţiei publice este limba de stat. La solicitare, se asigură traducerea în limba rusă.

Potrivit proiectului, organele puterii de stat, administraţiei publice, întreprinderile, instituţiile publice primesc cererile scrise sau verbale depuse de cetăţeni în limba de stat sau în limba rusă, le examinează şi prezintă răspunsul în limba în care a fost făcută adresarea.

Autorii celor două proiecte sunt deputaţii socialişti Bogdat Ţîrdea, Vasile Bolea şi Adrian Lebedinschi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite