Eşecul „alternativei stataliste” şi inventarea celei „unioniste”

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sucombarea inevitabilă a Platformei Cinice „Debilitate şi Amnistie” Ţopilor, cauzată atât de veleităţile liderilor săi, cât şi de alierea cu principalii lachei ai Moscovei, i-a determinat pe ideologii din umbră să caute „soluţii”, după modelul lui Dodon. Asemeni paraziţilor care se hrănesc şi trec de la un organism la altul, dadaiştii încearcă să se agaţe de ideea unionistă.

După ce au „privatizat” nemulţumirea oamenilor, au speculat pe seama luptelor viscerale dintre clanurile oligarhice, au compromis caracterul civic al protestelor şi au coalizat cu forţele pro-ruse, platformiştii au expulzat România din piaţă şi s-au luat la harţă cu Tinerii Moldovei, interzicându-le să împartă panglici tricolore, să citească literatură română şi chiar agresându-i fizic, martorii Ţopilor şi-au tăiat craca de sub picioare. Au demonstrat că nu-i interesează decât beneficiile personale, că se ghidează după interese pecuniare, de grup, şi că sunt dispuşi să dea cu piciorul într-un ideal multisecular ca să se mai înfrupte odată din ciolanul puterii. Nişte farisei care-i numesc pe alţii „Iuda” doar pentru că nu sunt ca ei.

După ce au profanat semnificaţia Marilor Adunări Naţionale (inclusiv prin crearea a tot felul de comitete şi consilii arbitrare, de sorginte sovietică), au instigat mulţimea la violenţă (ajungându-se la tentativa de linşare a demnitarilor incomozi), au dat mâna chiar de ziua Unirii Principatelor cu cei mai mari românofobi din spaţiul pruto-nistrean şi au decis „să pună batista pe ţambalul vectorului extern al Republicii Moldova”, mai au obraz să se numească unionişti?! Halal de aşa pupincurişti ai Ţopilor, care sunt gata să se răsucească la 180 de grade numai ca să-şi primească în continuare simbriile. Nişte mercenari de presă, lipsiţi de scrupule şi discernământ. Nişte lichele ordinare, ajunse din întâmplare în funcţii deloc oneroase, începând cu tulburii ani ’90.

Cică „a venit timpul lansării unei mişcări unioniste de alternativă”. Zău, chiar aşa? V-aţi gândit că s-ar putea să compromiteţi şi ideea românismului? Să dezbinaţi şi acest segment din electorat, după cum aţi procedat în cazul adepţilor integrării europene? Nu v-aţi săturat să daţi de atâtea ori cu oiştea în gard? Odată cu „Antimafia” lui Mocanu, a doua oară cu „reformatorii” lui Hadîrcă, iar acum cu Plaftorma „DA”. Parcă sunteţi păliţi cu leuca în cap sau plătiţi cu sacul. Ne acuzaţi că „scandăm cât mai zgomotos lozinci lipsite de conţinut concret, pe înţelesul tuturor oamenilor, torpilând astfel apropierea reală de ziua istorică”. Bine, tovarăşi! Spuneţi la ce a adus tăcerea voastră asurzitoare în chestiunea (re)Unirii? Ce folos din bine regizata campanie denigratoare la adresa unui singur om? În locul celor 6 ani de propagandă anti-cineva, mai bine promovaţi ceva, şi anume singura soluţie viabilă pentru basarabeni – unirea cu România. Dar pentru asta nu primeaţi bani, nu-i aşa? Imediat vi se închidea robinetul de la Frankfurt. Ei bine, prefer să fiu un „ţipălău” decât un „ţopălău”.

Şi încă un moment: unde v-a fost solidaritatea cu George Simion? Sau poate consideraţi perfect legitimă şi legală aplicarea repetată a interdicţiei de a intra pe teritoriul Republicii Moldova? Poate el într-adevăr este un „român fascist”, care vine să vă încurce iţele, tocmai când puneaţi la cale naşterea „naţiunii civice moldoveneşti”? La protestul din faţa Biroului de Migraţie şi Azil am văzut tineri frumoşi şi deştepţi, dar niciun „unionist inteligent”. Straniu, nu cumva iarăşi v-aţi răzgândit şi aţi redevenit „statalişti inteligenţi”?

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite