„Este încă un atac raider”. Chirtoacă îl acuză pe Plahotniuc că vrea să preia lanţul de restaurante „Andy's Pizza”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, consideră că în spatele dosarului penal iniţiat pe numele omului de afaceri Andrei Tranga, proprietarul lanţului de restaurante „La Plăcinte” şi „Andys Pizza”, ar sta liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, care ar intenţiona să preia afacerea lui Tranga printr-un „atac raider”.

„Exact la fel a fost arestat pe baza de denunţ al unui „intermediar” cu Euro, în anul 2005, preşedintele „Victoriabank”, Victor Ţurcanu, fiind preluat controlul asupra băncii. Aceleaşi metode au fost folosite în cazul subsemnatului: denunţuri mincinoase ale unor persoane aflate în arest, lipsa de probe şi presiuni, scopul fiind preluarea controlului asupra Primăriei Chişinău şi răzbunarea pentru nesubordonarea PL-ului faţă de PD”, a scris Dorin Chirtoacă pe pagina sa de Facebook.

În opinia liberalului, „prin atac raider a fost acaparat întreg Parlamentul, Guvernul, Preşedinţia şi restul instituţiilor statului”.

„Din câte cunosc, prin aceleaşi metode au fost preluate localurile „Motivi” şi „Sarchis”, precum şi compania „Pro-Imobil”. Domeniul imobiliar, în general a fost pus să lucreze la comandă, iar cine a refuzat - a fost arestat. Loteria Moldovei” a fost blocata, adusa la faliment, iar in locul ei a aparut „Loteria Natiolala” etc”, a spus Chirtoacă.

Potrivit lui, „prin toate aceste atacuri raider, dincolo de acapararea, directă sau indirectă, după sfera publică, a întregii sfere private a economiei, se urmăreşte securizarea regimului şi punerea în imposibilitate a oricui, în incercarea sa dea se opune”, a conchis liderul PL.

Andrei Tranga, reţinut într-un dosar penal deschis pentru şantaj, rămâne în arest preventiv până la 25 mai. Curtea de Apel Chişinău a respins marţi, 14 mai, recursul avocaţilor de plasare a lui Andrei Tranga în arest la domiciliu, pentru ca acesta să-şi poată gestiona în continuare afacerile. Tranga pledează nevinovat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite