Este Plahotniuc cel mai influent om din Moldova? Cum răspunde premierul Filip

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Întrebat dacă liderul PDM, controversatul om de afaceri Vlad Plahotniuc, este cea mea influentă persoană din Republica Moldova, premierul Pavel Filip a spus doar că „Plahotniuc este o persoană foarte puternică”.

„Apropo, eu nu sunt din categoria oamenilor care pronunţă acest nume (Plahotniuc) în şoaptă şi nu am făcut niciodată acest lucru. Îl cunosc pe dumnealui de mulţi ani de zile. Vreau să vă spun că el face parte din politicienii care au fost puternici ca oameni, ca personalităţi şi înainte de a intra pe dimensiunea politică”, a declarat Pavel Filip la emisiunea „Puterea a patra” de la N4.

Şeful Guvernului a afirmat că e firesc ca Vlad Plahotniuc să anunţe despre anumite decizii de la tribuna partidului, după care Guvernul să le implementeze, pentru că el este preşedintele partidului de la guvernare.

„Nu înţeleg de unde atâta isterie şi declaraţii că unele decizii se iau la sediul PDM. Este adevărat că noi consultăm şi dezbatem cu colegii de partid cele mai importante decizii, care apoi sunt aprobate de Guvern sau de majoritatea parlamentară”, a accentuat prim-ministrul.

Potrivit lui, „cei care astăzi vorbesc despre lucrul ăsta nu au decât să facă o căutare pe google şi să vadă cum Maia Sandu, când era în funcţie de ministru al Educaţiei, declara de la partid, de la PLDM, strategia pentru educaţie”.

„Cum mergea cu domnul Filat şi inaugura grădiniţe reparate. Cel puţin, domnul Plahotniuc nu merge la acţiunile Guvernului”, a adăugat Filip.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite