Eugen Tomac, către Maia Sandu: A spune că Unirea a fost impusă este o afirmaţie gravă. România nu are şi nu a avut niciodată fascinaţia anexării de teritorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO mediafax.ro
FOTO mediafax.ro

Liderul deputaţilor Partidului Mişcarea Populară din România, Eugen Tomac, se declară surprins de afirmaţiile preşedintelui Partidului Acţiune şi Solidaritate de la Chişinău, Maia Sandu, cu privire la problema Unirii Republicii Moldova cu România. Parlamentarul român susţine că Unirea nu a fost impusă acum 100 de ani în urmă, precum consideră Maia Sandu.

„Sunt surprins de duritatea afirmaţiilor nefericite pe care politicianul Maia Sandu le-a făcut cu privire la cel mai important subiect politic”, a menţionat Eugen Tomac într-o postare pe Facebook joi, 14 septembrie.

Politicianul român e de părere că „a spune că Unirea de acum 100 de ani a fost impusă este o afirmaţie gravă, întrucât ştim că alternativa de atunci era bolşevizarea Basarabiei”.

„A spune că opţiunea Unirii este nerealistă în condiţiile în care doamna Sandu este cetăţean al României este iarăşi o afirmaţie care arată cum gândesc de fapt majoritatea politicienilor din R. Moldova”, a mai adăugat Tomac.

Potrivit lui, la Bucureşti sunt unionişti, iar la Chişinău se caută toate argumentele posibile pentru a justifica existenţa statului creat de Iosif Visarionivici Stalin.

„Doamna Maia Sandu trebuie să ştie că singura, dar absolut singura soluţie pentru a le garanta un viitor sigur şi european cetăţenilor R. Moldova rămâne apropierea de România”, a notat Eugen Tomac.

Deputatul a subliniat că „Maia Sandu trebuie să ştie şi să nu uite că România nu are şi nu a avut niciodată fascinaţia anexării de teritorii; alţii sunt cei care ne-au ocupat şi cu ei trebuie să luptăm”.

Amintim că preşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, a declarat duminică, 10 septembrie, în cadrul celui de-al doilea Congres extraordinar al formaţiunii, că nu crede că Unirea României cu Republica Moldova ar fi posibilă, pentru că „nu este real ca UE să permită unui stat membru să înghită un teritoriu”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite