Eurodeputat francez: „Moldova nu a ales Europa. Două clanuri au decis să se alieze ca să lichideze un al treilea clan”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eurodeputat Thierry Mariani

Eurodeputatul francez Thierry Mariani consideră că „Moldova nu a ales Europa”. În opinia sa, Blocul ACUM şi Partidul Socialiştilor, pe care politicianul le numeşte „două clanuri”, au decis să se alieze ca să lichideze „un al treilea clan”, cel al lui Vlad Plahotniuc.

„Eu nu împărtăşesc optimismul unora. Doamna comisar, Moldova nu a ales Europa. Două clanuri au decis să se alieze în Moldova ca să lichideze un al treilea clan. Haideţi să o spunem clar, toată lumea o ştie, în realitate, partida europeană reprezentată de doamna Sandu şi partida rusă, domnul Dodon, au de fapt o singură ţintă comună şi anume liderul PDM”, a declarat Thierry Mariani marţi, 16 iulie, la şedinţa Parlamentului European pentru situaţia din Republica Moldova.

Politicianul francez a mai menţionat că este de acord cu poziţia eurodeputatului român Traian Băsescu, care a subliniat că UE trebuie să ofere perspectivă europeană Republicii Moldova.

„Moldova nu este în Europa, dar toţi moldovenii care vor să o facă pot să vină în Europa, pentru că vecinul său istoric a fost foarte generos cu paşapoarte româneşti”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite