Politică

articolul anterior articolul urmator

Eurodeputat: Aveţi cel mai reformator prim-ministru din ultimii 28 de ani

5
26 Jun 2019 07:51:59
Autor: Dan Anghel

Republica Moldova are, în momentul de faţă, în Maia Sandu prim-ministrul cel mai reformator şi cu cea mai puternică tragere spre politica europeană pe care l-a avut în ultimii 28 de ani. „Este o şansă mare, să vedem cum se va descurca Guvernul”.

Declaraţia aparţine parlamentarului european Siegfried Mureşan, făcută la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8. Potrivit lui, faptul că anterior au existat greşeli, dezamăgiri, decizii greşite nu trebuie să constituie un indiciu că şi actualul Guvern va greşi, transmite IPN.
 
„UE nu mai acordă cecuri în alb. Chiar referitor la asistenţa financiară am spus că avem bani, vrem să vină cât mai repede la Chişinău, dar trebuie respectate anumite condiţii, fiindcă asta cer şi cetăţenii Republicii Moldova. UE judecă după rezultate, nu mai judecă după vorbe, nu mai judecă după declaraţii politice sau după declaraţii de intenţie. Tot ce contează sunt faptele şi tocmai de aceea Guvernul trecut al Republicii Moldova a pierdut în totalitate încrederea UE, deoarece în timp ce se declara un partid pro-european, luau decizii în contra parcursului european al ţării, în contra angajamentelor pe care şi le-au asumat, luau decizii în contra recomandărilor instituţiilor credibile europene”, a declarat eurodeputatul.
 
Siegrfred Mureşan spune că pentru obţinerea asistenţei macrofinanciare de 100 de milioane de euro condiţionalităţile sunt: alegeri libere, democratice/sistem pluripartinic, punerea legislaţiei electorale în acord cu recomandările Comisiei de la Veneţia, combaterea spălării banilor, investigarea furtului miliardului, publicarea raportului Kroll privind frauda bnacară.
 
Parlamentarul european spune că circumstanţele s-au creat astfel încât nu era cum să nu fie susţinut noul Guvern în frunte cu Maia Sandu de către partenerii de dezvoltare.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Jr Proxi
26.06.2019, 09:15:56

Aceste eurodeputat e membru PPE, partid care l-a sustinut pe Rosca, apoi pe filat, iar acum pe Maia si Nastase. Cred ca e clar de ce ii linge asa tare pe acestia de la putere.

-1 (1 vot)
Racu Sergiu
26.06.2019, 09:26:51

Hai nu o linge atât de mult în fund că o să-ți pară rău pentru cuvintele spuse peste ceva timp...

-1 (1 vot)
Nicoleta Cojocari
26.06.2019, 10:05:44

Pff ba debililor, care pro-european cind rusul Kozak se simte ca tarul in tara Moldova, voi nu vedeti cum voteaza Nastase in plenul european, hai ca e buna si asta, UE sustine federalzarea R.Moldova.

-1 (1 vot)
giulianni_007
26.06.2019, 23:11:08

Comentariu considerat abuziv.

giulianni_007
27.06.2019, 20:42:36

Adevarul a inceput sa stearga comentarile mele care sint fara injurii si in schimb lasa postarile trollilor pedemisti al lui Plaha !!!Sau trolli lucreaza chiar in Redactia Adevarului ?!?! Or merge si copeicile moldovene,ei?!?!