Eurodeputat: Aveţi cel mai reformator prim-ministru din ultimii 28 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
siegfried muresan

Republica Moldova are, în momentul de faţă, în Maia Sandu prim-ministrul cel mai reformator şi cu cea mai puternică tragere spre politica europeană pe care l-a avut în ultimii 28 de ani. „Este o şansă mare, să vedem cum se va descurca Guvernul”.

Declaraţia aparţine parlamentarului european Siegfried Mureşan, făcută la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8. Potrivit lui, faptul că anterior au existat greşeli, dezamăgiri, decizii greşite nu trebuie să constituie un indiciu că şi actualul Guvern va greşi, transmite IPN.

„UE nu mai acordă cecuri în alb. Chiar referitor la asistenţa financiară am spus că avem bani, vrem să vină cât mai repede la Chişinău, dar trebuie respectate anumite condiţii, fiindcă asta cer şi cetăţenii Republicii Moldova. UE judecă după rezultate, nu mai judecă după vorbe, nu mai judecă după declaraţii politice sau după declaraţii de intenţie. Tot ce contează sunt faptele şi tocmai de aceea Guvernul trecut al Republicii Moldova a pierdut în totalitate încrederea UE, deoarece în timp ce se declara un partid pro-european, luau decizii în contra parcursului european al ţării, în contra angajamentelor pe care şi le-au asumat, luau decizii în contra recomandărilor instituţiilor credibile europene”, a declarat eurodeputatul.

Siegrfred Mureşan spune că pentru obţinerea asistenţei macrofinanciare de 100 de milioane de euro condiţionalităţile sunt: alegeri libere, democratice/sistem pluripartinic, punerea legislaţiei electorale în acord cu recomandările Comisiei de la Veneţia, combaterea spălării banilor, investigarea furtului miliardului, publicarea raportului Kroll privind frauda bnacară.

Parlamentarul european spune că circumstanţele s-au creat astfel încât nu era cum să nu fie susţinut noul Guvern în frunte cu Maia Sandu de către partenerii de dezvoltare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite