Eurodeputatul Dragoş Tudorache: Dodon trebuie să se oprească şi să asigure tranziţia puterii prezidenţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevărul
FOTO Adevărul

Europarlamentarul Dragoş Tudorache, raportor al Parlamentului European pentru Republica Moldova, consideră că preşedintele în exerciţiu, Igor Dodon, trebuie să asigure tranziţia puterii prezidenţiale către preşedintele ales, Maia Sandu, şi să înceteze „să impună voinţa politică străină”.

„Un parlament delegitimat care vrea să îşi impună o voinţă politică străină de voinţa electoratului şi a societăţii! E o reţetă otrăvită pe care am văzut-o din păcate şi în România pesedistă, aşa cum am văzut-o şi în alte colţuri de lume. Iar în ultimele zile o vedem la Chişinău. Dodon şi majoritatea parlamentară din jurul său încearcă să împingă Moldova, instituţiile sale, pe alt drum decât cel ales de poporul moldovean, prin vot”, a scris Dragoş Tudorache pe pagina sa de Facebook.

Euparlamentarul a menţionat că „Dodon trebuie să se oprească, să asigure tranziţia puterii prezidenţiale către noul preşedinte, Maia Sandu, care apoi are toată legitimitatea de a pregăti alegerile anticipate atât de necesare pentru o democraţie sănătoasă în Republica Moldova”.

Amintim că la şedinţa Parlamentului de la Chişinău de joi, 3 decembrie, noua majoritate parlamentară, neoficială, formată din deputaţii socialişti şi cei ai Partidului Şor au votat o serie de legi controversate şi criticare dur de către Platforma DA şi PAS, printre care transferarea Serviciului de Informaţii şi Securitate din subordinea Preşedinţiei, în subordinea Parlamentului. 

Votul s-a petrecut pe fundalul unui protest, organizat de Maia Sandu în faţa Legislativului, dar şi pe fundalul blocării tribunei Parlamentului de către deputaţii PAS şi ai Platformei DA, care au încercat în aşa fel să zădărnicească planurile majorităţii parlamentare, însă nu le-a reuşit. Totuşi, cei din Platforma DA şi PAS au anunţat că vor ataca legile respective la Curtea Constituţională, în speranţa că Înalta Curte le va anula.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite