Europarlamentarul Monica Macovei: „Federaţia Rusă priveşte UE ca pe un inamic. Vrea să redevină marele stăpân al politicii mondiale“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Europarlamentarul Monica Macovei FOTO: Arhivă
Europarlamentarul Monica Macovei FOTO: Arhivă

Declaraţia aparţine europarlamentarul Monica Macovei care susţine că Rusia se implică în acorduri din care nu face parte vrând să „redevină marele stăpân al politicii mondiale“.

„Federaţia Rusă are o poziţie şi o procupare şi o acţiune foarte fermă împotriva Republicii Moldova în sensul parcursului ei european. Si pentru că la Vilnius, în noiembrie, trebuie parafat Acordul de asociere între Republica Moldova şi Uniunea Europeană, Federaţia Rusă acţionează foarte puternic acum pentru a impiedica această parafare. Parafarea acordului va însemna şi vize pentru a călători în Uniune, va însemna şi Acordul de liber schimb, adica să exporte produse pe piaţa Uniunii fără taxe, ceea ce va aduce multe milioane de euro în Republica Moldova oamenilor din sectorul privat“, susţine Monica Macovei. 

Rusia vrea să redevină marele stăpân al politicii mondiale, un stăpân care a adus numai dictatură, moarte şi sânge. Ne opunem la asta Monica Macovei, europarlamentar

„Ce să mai astepţi după aceste ameninţări şi după ambargoul cu vinuri de acum două zile? Deci nu mai e nimic de aşteptat, e foarte clar. Şi asta rezultă din ceea ce face Federaţia Rusă şi în raport cu alte ţări: ne uităm la Armenia, la Georgia, la Ucraina. Deci practic, în opinia mea, Federaţia Rusă priveşte Uniunea Europeană ca pe un inamic. Noi nu o privim aşa, dar trebuie sa fim realişti şi să nu mai fim naivi: aşa ne priveşte, aşa ne tratează, ca pe un inamic“, a declarat Monica Macovei. 

Totodată, potrivit unui comunicat, europarlamentarul spune că Federaţia Rusă se implică în acorduri din care nu e parte. „Acordul, de exemplu, dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană nu are ca parte Federaţia Rusă. De ce încearca să-l oprească? De ce şantajeaza în acest acord? La fel, acordul cu Ucraina. Federaţia Rusă nu e parte. Deci vrea să redevină marele stăpân al politicii mondiale, un stăpân care a adus numai dictatură, moarte şi sânge. Ne opunem la asta”, a conchis europarlamentarul român. 

Embargo pe vinurile moldoveneşti: prima palmă anti-Vilnius dată de ruşi Chişinăului

DOCUMENT EXCLUSIV După vinuri, Rusia ameninţă cu un embargo şi pe fructele moldoveneşti

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite