Politică

articolul anterior articolul urmator

Ex-ambasadorul R.Moldova la Bucureşti: După declaraţiile iresponsabile ale lui Ion Chicu se impune o demitere in corpore a acestei guvernări antiromâneşti

1
22 May 2020 23:37:10
Autor: Iurii Botnarenco

Deputatul Iurie Reniţă, fost ambasador al R. Moldova la Bucureşti, consideră că „fupă declaraţiile incalificabile şi total iresponsabile ale prim-ministrului Ion Chicu, susţinut de coaliţia PSRM şi PD, în frunte cu Igor Dodon, Pavel Filip şi Dumitru Diacov, se impune o demitere in corpore a acestei guvernări antiromâneşti”.

„Limbajul suburban şi bădărănesc al lui Igor Dodon este perpetuat de către discipolul şi subalternul său, Ion Chicu. Profund regretabil că aceste persoane şi forţe politice conduc astăzi Republica Moldova. Este utilizată şi pusă în aplicare terminologia ideologică şi politică din perioada naftalinizată a Komintern-ului şi a „glorioasei URSS” vis-a-vis de România”, a scris Iurie Reniţă pe Facebook. 

În opinia sa, „ura patologică faţă de tot ce-i românesc şi proeuropean din partea lui Dodon şi Chicu îi descalifică în cel mai dezonorabil mod şi confirmă calitatea acestora de conserve ruseşti”. 

„Cu certitudine că aceste persoane nu ne reprezintă pe noi”, a mai adăugat Iurie Reniţă.

MAE de la Bucureşti a reacţionat la afirmaţiile lui Ion Chicu, considerându-le denigratoare şi inadecvate în contextul actual al pandemiei în care România a ajutat Republica Moldova. Totodată, ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, a discutat deja cu omologul său de la Chişinău pe acest subiect, iar ambasadorul Moldovei a fost convocat la Minister.

Premierul Ion Chicu a venit cu o reacţie dură la adresa eurodeputatului român Siegfried Mureşan, după ce acesta a declarat că „Guvernul Republicii Moldova eşuează în gestionarea crizei COVID-19 fiindcă a eşuat şi în implementarea reformelor”.

„Stau si mă uit eu la băieţaşii ăştia români oploşiţi prin structurile europene, care vin cu „patronajul” peste noi. Rataţi, nimic în viaţă şi în ţară realizat, numai de „adus mingi” buni. Ce-ai făcut june în ţara ta, că geme de cea mai mare corupţie din Europa? Ai numai în judeţul Suceava jumate din numărul de bolnavi COVID19 inregistraţi în toată ţara mea. Si medici, cam tot atîţi. Judeţele moldoveneşti au 40% din decedaţi din total pe România. Şi de 2 ori mai mulţi decedaţi moldoveni în dreapta Prutului, decât în stânga, desi numarul populaţiei este egal”, a scris Ion Chicu pe pagina sa de Facebook.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Fahrenheit 451
23.05.2020, 04:36:23

Avem și noi faliții noștri! Bine ar mai fi făcut deputatul Siegrifried dacă ar fi tăcut! Asta dovedește lipsă de inteligență politică! Atunci când critici vezi-ți de lipsurile tale mai întâi! Românii au ajuns ca, să aibă salariul mediu net sub bulgari, iar de eșuarea guvernărilor românești în aplicarea reformelor pot fi scrise mii de pagini! Dacă eram o țară ca Germania, Moldova de peste Prut ar fi fost astăzi unită cu România! Românii ar face bine să hrănească sentimentele antirusești, în relație cu moldovenii de peste Prut, așa cum dealtfel procedează și rușii lui Ras-puțin cel mic cu românii și avem destule subiecte pe care le putem evidenția!... De Dodon a râs și Ras-puțin cu gura până la urechi, făcând bășcălie pe seama lui, știind că e o slugă proastă, lipsită de creier! https://www.youtube.com/watch?v=3Bt7gQsYlGw https://www.youtube.com/watch?v=b89DjfQFVCU Visurile lui Dodon https://www.youtube.com/watch?v=n3UIvXBwJUg

Modifică Setările