Excluderea imunităţii parlamentare, iniţiată de Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputaţii iniţiază modificarea Constituţiei în vederea excluderii imunităţii parlamentare. Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a comunicat după şedinţa Biroului permanent că acum se adună necesarul de semnături, cel puţin 34, pentru a putea înainta un proiect de modificare a legii supreme, transmite IPN.

Potrivit oficialului, chiar dacă există decizia Comisiei Electorale Centrale de a nu înregistra organizarea referendumului constituţional, unele subiecte pentru care s-au colectat semnături se referă la imunitatea parlamentară. „Luând în considerare semnăturile cetăţenilor privind excluderea imunităţii, majoritatea parlamentară este conştientă şi astăzi am iniţiat colectarea semnăturilor pentru un proiect de lege de modificare a Constituţiei şi de excludere a imunităţii parlamentare”, a comunicat şeful legislativului. După colectarea semnăturilor necesare, proiectul de lege urmează a fi transmis Curţii Constituţionale spre avizare.

Un grup de iniţiativă creat de Platforma Civică „Demnitate şi Adevăr”, timp de câteva luni a colectat peste 400 de mii de semnături în vederea desfăşurării referendumului constituţional privind alegerea şi demiterea şefului statului, reducerea numărului de deputaţi şi limitarea imunităţii parlamentare. CEC a invalidat semnăturile colectate pe motiv că nu s-a respectat legea care prevede colectarea a câte cel puţin 20 de mii de semnături din jumătate de raioane şi municipii ale ţării.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite