Explicaţia Maiei Sandu de ce anume Igor Dodon a mers la New York pentru a rosti un discurs de la tribuna ONU: „Guvernul este o instituţie foarte ocupată”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Maia Sandu a dat de înţeles că Igor Dodon a insistat ca anume el să fie cel care va pleca la New York, pentru a rosti un discurs de la tribuna Adunării Parlamentare a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU). Prim-ministra a afirmat că Executivul a dat curs solicitării venite din partea Preşedinţiei, deoarece „Guvernul este o instituţie foarte ocupată”.

„A fost o solicitare ca dânsul să meargă acolo. Guvernul este o instituţie foarte ocupată. Eu am preferat să merg la Washington pentru a discuta proiecte concrete cu partenerii de acolo”, a declarat Maia Sandu într-o conferinţă de presă organizată în contextul a 100 de zile de mandat a Guvernului Sandu.

Maia Sandu a accentuat că „în situaţia în care preşedintele Dodon va face declaraţii care nu reflectă poziţia Guvernului şi mai ales poziţia Guvernului ACUM, ne vom disocia ca de aceste declaraţii, inclusiv pe partea care ţine de retragerea muniţiilor şi armatei din regiunea transnistreană”. 

„Pe acest subiect, noi am spus întotdeauna foarte direct şi inistăm pe acest lucru la toate întâlnirile, inclusiv la întâlnirile cu reprezentanţii Federaţiei Ruse, că armata şi muniţiile trebuie retrase”, a mai spus Maia Sandu.

Amintim că Igor Dodon a plecat într-o vizită de lucru la New York, SUA, unde urmează să rostească un discurs de la tribuna Adunării Parlamentare a ONU. Preşedintele a anunţat că vorbi despre problemele şi realizările Republicii Moldova, despre particularităţile politicii interne şi externe, despre perspectivele de soluţionare a conflictului transnistrean etc.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite