Politică

articolul anterior articolul urmator

Fadei Nagacevschi, ex-ministrul Justiţiei în Guvernul Chicu, s-a ales cu o nouă funcţie în Parlament: „Am trecut filtrele PAS”

0
21 Sep 2021 10:15:39
Autor: Iurii Botnarenco
Fadei Nagacevschi
Fadei Nagacevschi

Ex-ministrul Justiţiei în Guvernul Chicu, Fadei Nagacevschi, a anunţat că „a trecut filtrele PAS” (Partidul Acţiune şi Solidaritate) şi s-a ales cu o nouă funcţia în Parlamentul Republicii Moldova. Mai exact, Nagacevschi a fost numit în funcţia de consilier al vicepreşedintelui Parlamentului, Vlad Bătrîncea.

„Am trecut filtrul de integritate al PAS. Pe 13 septembrie 2021, din prima am fost acceptat de către Preşedintele Parlamentului, Igor Grosu pentru funcţia de consilier al vicepreşedintelui Parlamentului. Nici prin cap să-mi treacă că funcţia de consilier este atât de importantă şi reprezintă subiect de interes public. Presa îmi indică contrariul”, a scris Fadei Nagacevschi pe Facebook.

Nagacevschi a oferit şi câteva detalii despre rolul său în noua funcţie.

„Aştept, prin efort consolidat aprobarea şi implementarea modificărilor constituţionale, a Strategiei şi Planului de acţiuni, a unui proiect echilibrat de consolidare a ANI. Sper să fie continuate eforturile pentru consolidarea instrumentelor ce vin să contracareze discursul de ură, violenţa domestică, să îmbunătăţească condiţiile de detenţie, accesul la informaţie, condiţiile de muncă în sistem ş. a.
Sper parlamentarii să readucă încrederea în instituţiile pe care politicul le-a „călcat în picioare” ani la rând cu treabă şi fără”, a afirmat ex-ministrul.

El a adăugat că nu va face altceva decât să consulte, în principal, în direcţia asigurării continuităţii proceselor iniţiate de Ministerul Justiţiei pe domeniul justiţiei.

„Nu voi sta în funcţie de dragul salariului, ci doar în măsura în care sfaturile mele vor fi utile şi eficiente pentru revenirea la normalitate”, a încheiat Nagacevschi.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările