Fadei Nagacevschi, propus la funcţia de viceprimar al Chişinăului: „Va continua agenda anticorupţie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fadei Nagacevschi, ex-ministru, fost jurist al Partidului Socialiştilor.
Fadei Nagacevschi, ex-ministru, fost jurist al Partidului Socialiştilor.

Ex-ministrul Justiţiei Fadei Nagacevschi, actualul consilier al deputatului socialist Vlad Bătrîncea, este propus pentru funcţia de viceprimar al municipiului Chişinău. Candidatura acestuia a fost înaintată luni, 25 octombrie, de către primarul general Ion Ceban, transmite IPN.

„Este un specialist foarte bun şi competent, care va continua activitatea în domeniul juridic şi pe agenda anticorupţie în Primăria Chişinău. Candidatura o voi propune şi la următoarea şedinţă în CMC. Sper că nu va fi o abordare politică, dar constructivă din partea celor prezenţi”, a scris Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.

Potrivit Legii privind administraţia publică locală, viceprimarii sunt aleşi, la propunerea primarului, prin Consiliul municipal Chişinău. Decizia este adoptată cu votul majorităţii consilierilor aleşi. În cazul în care proiectul de decizie este exclus de pe ordinea de zi la două şedinţe consecutive sau nu întruneşte numărul necesar de voturi la două şedinţe consecutive, primarul poate numi viceprimarul prin dispoziţie, care se aduce la cunoştinţa consiliului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite