Familia lui Iurii Luncaşu nu exclude determinarea la suicid. Declaraţiile unui apropiat al familiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Fraihman, un prieten apropiat al familiei Luncaşu, susţine că starea psiho-emoţională a lui Iurii Luncaşu, găsit împuşcat săptămâna trecută, a fost afectată enorm de informaţiile difuzate în presă şi în spaţiul public. Luând în considerare acest fapt, dar şi maladia la sistemul nervos de care suferea, familia omului de afaceri nu exclude versiunea determinare la suicid.

Într-o conferinţă de presă, Igor Fraihman, care spune că era prieten cu Luncaşu de circa 40 de ani, a declarat că face declaraţii nu doar în numele său, ci şi al familiei Luncaşu, transmite IPN.

Potrivit lui, rudele şi familia lui Iurii Luncaşu sunt în stare de şoc şi nu pot să facă declaraţii. Igor Fraihman a menţionat că, până şi după această tragedie, în presă au existat multe speculaţii şi dezinformare, care nu pot fi lăsate fără răspuns. Unele instituţii media au publicat şi continuă să publice, fie intenţionat, fie nu, date incorecte sau neverificate care denigrează numele lui Iurii Luncaşu.

„Iurii a fost întotdeauna un om modest. Şi-a început cariera în anul 1987 şi afacerea pe care şi-a dezvoltat-o nu a fost creată ca urmare a unor escrocherii sau scheme ilegale. A fost un om foarte bun şi devotat. Un prieten bun şi un familist consacrat. Niciodată nu a ocupat vreo funcţie politică şi nici nu avea ambiţii politice. Întotdeauna a încercat să stabilească relaţii bune cu toţii. Făcea şi caritate, însă niciodată nu afişa acest lucru”, a menţionat Igor Fraihman.

Legat de informaţiile apărute în presă, Igor Fraihman a spus că soţia lui Iurii Luncaşu nu are nicio relaţie de rudenie cu Vlad Plahotniuc. Potrivit lui, este un fals şi informaţia că Iurii Luncaşu ar fi fost colaborator KGB. Nu sunt veridice nici informaţiile că la Iurii Luncaşu acasă erau organizate petreceri la care participau tot felul de oameni influenţi.

Igor Fraihman a mai spus că Iurii Luncaşu, de mai bine de 20 de ani, suferea de scleroză diseminată, o afecţiune neurologică. „Nu sunt medic, dar cred că stresul i-a înrăutăţit starea de sănătate. În ultima perioadă, în unele mijloace media au apărut atacuri nejustificate la adresa lui, care i-au afectat foarte mult starea fizică şi psiho-emoţională. Într-adevăr îşi făcea griji foarte mari în legătură cu aceste publicaţii”, a notat Igor Fraihman. Potrivit lui, nu au existat niciun fel de presiuni nici la nivel profesional, nici financiar, care ar fi putut conduce la aceste consecinţe tragice.

„Considerăm că presiunea din partea unor instituţii media la care era supus, insinuările apărute în presă şi în spaţiul public au prejudiciat enorm starea lui emoţională. Suntem gata să colaborăm cu organele de drept pentru a asigura un proces transparent la maximum. Noi nu putem da o calificare juridică celor întâmplate, dar nu putem exclude, luând în considerare şi starea lui psiho-emoţională din ultima perioadă şi maladia în progres, determinarea la suicid”, declarat Igor Fraihman.

Omul de afaceri Iurii Luncaşu a decedat pe 17 august în urma unei plăgi prin împuşcare. Oamenii legii au fost alertaţi despre evenimentul petrecut pe drumul R6 în jurul orei 20.07. La faţa locului s-au deplasat grupa operativă a Inspectoratului de Poliţie şi medicii legişti, care au fost întâmpinaţi de bărbatul care anunţase evenimentul la 112. Acesta se numeşte Boris Babin şi este şoferul victimei. Deşi preliminar, fusese enunţată versiunea suicidului, ulterior, atât procurorul general interimar, cât şi ministrul afacerilor interne au declarat că pe marginea acestui caz a fost intentat un dosar penal pentru omor intenţionat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite