Finanţarea din Rusia a PSRM nu va fi investigată. Deputaţii ACUM-PSRM au respins iniţiativa. Greceanîi: Nu trebuie să muncim în baza speculaţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Majoritatea parlamentară de la Chişinău, formată din deputaţii PSRM şi cei din Blocul ACUM, a respins în şedinţa Legislativului de marţi, 18 iunie, iniţiativa fracţiunii PDM cu privire la crearea unei comisii de anchetă ce urma să elucideze faptul finanţării din Federaţia Rusă a Partidului Socialiştilor.

Iniţiativa democraţilor a venit în contextul apariţiei în spaţiul public a unei înregistrări video, în care Igor Dodon îi spune lui Vlad Plahotniuc, în cadrul unor negocieri recente cu privire la formarea unei alianţe PDM-PSRM, că primeşte lunar din Federaţia Rusă câte 700.000 euro pentru întreţinerea Partidului Socialiştilor.

„Aceste activităţi, aceste declaraţii sunt mai mult decât grave. Ele încalcă atât prevederile Codului Electoral, cât şi se încadrează perfect în elemente constitutive a infracţiunilor prevăzute de Codul Penal. Considerăm că acest comportament şi acele acţiuni nu pot fi neglijate de către noi. De aceea, este un moment important şi al adevărului să constituim o comisie care va ancheta obiectiv şi va informa cetăţenii despre cele întâmplate şi va veni cu anumite propuneri de a lua anumite acţiuni în aceste privinţe, politice şi nu doar”, a declarat deputatul PDM Vladimir Cebotari.

În replică, preşedinta Parlamentului, socialista Zinaida Greceanîi, a spus că: „Este foarte important ceea ce spuneţi dumneavoastră, numai că noi în Parlament nu trebuie să muncim în baza speculaţiilor din mijloacele de informare în masă”.

De precizat că Igor Dodon a declarat recent că imaginile video în care dânsul vorbeşte despre finanţarea partidului de către Federaţia Rusă sunt trucate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite