Filat amână remanierile din Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Vlad Filat nu renunță totuși la remanieri
Premierul Vlad Filat nu renunță totuși la remanieri

Premierul Vlad Filat a anunțat astăzi că demisiile planificate în cabinetul de miniștri vor fi discutate doar după alegerea președintelui țării.

„Remanierile în Guvern sunt necesare. Loc pentru activitate mai bună este, însă, având în vedere că pe 18 noiembrie urmează să alegem președintele, este absolut firesc ca acest proces să fie lansat când vom avea un șef de stat ales", a declarat liderul liberal-democrat.

„Oferim o perioadă de timp ca toți actorii implicați să acționeze într-o atmosferă calmă, fără excese la TV, să asigurăm ca președintele să fie ales", a explicat Filat.

Totodată, el insistă în continuare pe demiterea procurorului general și speră că, după modificarea Legii procuraturii, acest lucru va fi posibil. În același timp, Filat consideră că ar fi moral ca Valeriu Zubco să plece de bună voie. „Cazul Baghirov este suficient ca el să-și dea demisia", a spus șeful Guvernului.

Pe 13 octombrie, prim-ministrul a cerut Parlamentului să-l demită pe Zubco în urma atacurilor raider. Totodată, el s-a angajat, timp de două săptămâni, să anunțe deputații despre remanierile din Guvern.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite