Fiodor Ghelici: Cerem demisia preşedintelui şi alegeri parlamentare anticipate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Activistul civic Fiodor Ghelici a venit cu o adresare publică din partea Asociaţiei obşteşti „Moldova mea”, al cărei preşedinte este, prin care cere demisia preşedintelui Republicii Moldova, dizolvarea Parlamentului şi alegeri parlamentare anticipate.

Într-o conferinţă de presă la IPN, Fiodor Ghelici a spus că cetăţenii moldoveni au crezut că, alegându-l pe Igor Dodon în calitate de preşedinte al ţării, vor trăi într-un stat de drept, că acesta va fi „preşedintele tuturor”, dar acest lucru nu s-a întâmplat, Igor Dodon a rămas preşedintele Partidului Socialiştilor.  Activistul mai spune că acţiunile preşedintelui din Moldova sunt dirijate de Kremlin.

Potrivit lui Fiodor Ghelici, actuala situaţie din Parlament este tot din vina preşedintelui, deoarece el şi PSRM continuă pună în capul mesei interesele proprii. „Anume dumneavoastră trebuie să coalizaţi Parlamentul în interesul Moldovei şi al cetăţenilor ei, dar aţi ales altă cale. Calea confruntării şi a crizei politice”, i s-a adresat Fiodor Ghelici.

Potrivit activistului, preşedintele a promis că va lupta cu corupţia şi îmbogăţirea ilicită a funcţionarilor de rang înalt, a promis să întoarcă concetăţenii plecaţi peste hotare, dar nu a făcut niciunul din aceste lucruri. Dimpotrivă, favorizează plecarea tinerilor şi a celor mai buni oameni din ţară. De asemenea, potrivit lui Fiodor Ghelici, preşedintele a promis să creeze o Comisie pentru investigarea furtului miliardelor şi să nu permită ca povara întoarcerii acestor bani să cadă pe umerii poporului moldovenesc, lucru care, la fel, nu s-au întâmplat.

Fiodor Ghelici afirmă că viaţa în ţară s-a înrăutăţit de când Igor Dododn este preşedinte. „Numiţi măcar un proiect de lege, propus de dumneavoastră în Parlament care s-ar fi referit la creşterea bunăstării populaţiei, la lupta cu corupţia, anularea imunităţii deputaţilor şi a îmbogăţirii ilicite” l-a chemat activistul pe şeful statului.

Prin respectiva declaraţie, membrii Asociaţie „Moldova mea”, circa 500 de oameni, îl învinuiesc pe Igor Dodon de protejarea corupţilor, de minciună şi trădare. „Sunteţi greşeala noastră, dezamăgirea noastră şi ruşinea noastră”, a spus Fiodor Ghelici.

Declaraţia urmează a fi transmisă astăzi, 21 mai, cancelariei Preşedinţiei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite