Fiodor Ghelici: Moldova este supusă pericolului unui război civil cu jertfe omeneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă
FOTO arhivă

Preşedintele Comisiei pentru controlul public din cadrul Consiliului Societăţii Civile pe lângă preşedintele Republicii Moldova, Fiodor Ghelici, spune că Moldova este supusă pericolului unui război civil cu jertfe omeneşti.

În cadrul unei conferinţe de presă la IPN, Fiodor Ghelici a spus că a intrat în posesia unui scenariu care ar urma să fie pus în aplicare în data de 24 septembrie, la manifestaţia anunţată de preşedintele ţării, Igor Dodon, în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Potrivit scenariului, în mulţime se vor infiltra instigatori, care îi vor ghida pe protestatari să ia cu asalt Parlamentul şi Guvernul. 

„Ne facem griji că un scenariu ca în Ucraina ar putea avea loc şi în Moldova. Preşedintele a devenit incomod pentru cei care participă în jocurile geopolitice”, a menţionat Fiodor Ghelici. 

Activistul nu exclude implicarea unor forţe din afară în aplicarea unui astfel de scenariu, în contextul în care, spune el, preşedintele Dodon este o persoană incomodă forţelor pro-vestice.

Preşedintele Comisiei pentru controlul public din cadrul Consiliului Societăţii Civile pe lângă preşedintele Republicii Moldova a îndemnat politicienii, conducerea ţării, dar şi societatea să acţioneze în limitele legii. El a mai îndemnat forţele de drept să ia măsuri pentru menţinerea ordinii publice.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite