Fisură în PLDM. Streleţ vorbeşte despre foştii colegi, iar Creangă aduce acuzaţii grave conducerii formaţiunii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul liberal-democrat, Ştefan Creangă, a lansat acuzaţii grave la adresa conducerii formaţiunii, declarând că aceasta a trişat în cadrul şedinţei în care s-a decis trecerea în opoziţie. Valeriu Streleţ a venit  cu unele precizări în care neagă acuzaţiile.

Ştefan Creangă a declarat, în cadrul emisiunii „Replica” de la Prime TV, că toţi deputaţii liberal-democraţi este foarte necesar ca să conştientizeze în ce criză social-economică ne pot aduce alegerile anticipate. „Fac un apel să se alăture şi să mergem împreună ca să salvăm Moldova. Or vreau să spun ceva despre ce a fost la acea şedinţă în care s-a decis trecerea în opoziţie a PLDM. Vreau să cunoască toţi membrii PLDM că această şedinţă a  fost trişată. Din cei 233 de membri ai Consiliului Politic Naţional, doar 73 de membri au votat pentru trecerea în opoziţie, majoritatea pledând pentru o negociere şi o guvernare pro-europeană. Cu toate că s-a încercat să fie excluşi mai mulţi membri şi a înscrie alţii pentru a asigura acea majoritate care să decidă să mergem spre alegeri anticipate”, a precizat Creamgă.

În acelaşi timp, deputatul a afrimat că rămâne în partid şi este sigur că „şi ceilalţi colegi din PLDM vor conştientiza pericolul care paşte Republica Moldova”.

Liderul PLDM, Valeriu Streleţ, a reacţionat pe pagina sa de facebook la declaraţiile colegului său de partid, precizând că din 136 de membri cu drept de vot prezenţi în sală, 34 au votat pentru proiectul de decizie care prevede ca „cei 6 transfugi să-şi retragă votul, iar fracţiunea PLDM să participe la negocieri pentru a promova reformele necesare în viitorul Guvern”. În acelaşi timp, potrivit lui Streleţ, pentru alt proiect de decizie au votat 73 de membri ai CPN cu drept vot, prezenţi în sală, care se referea la tracerea în opoziţie a partidului. „În context, i-aş îndemna pe foştii colegi (Creangă, Balan, Hotineanu) care au preferat ciolanul în detrimentul intereselor oamenilor, să păstreze un minim de decenţă şi să nu mintă pentru a-şi justifica propria laşitate şi lăcomie”, a conchis Valeriu Streleţ.

Menţionăm că şase deputaţi PLDM au semnat pentru susţinerea candidatului PD la funcţia de premier, Pavel Filip. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite